Choď na obsah Choď na menu
 

Riccione bike 2016

1. 6. 2016

 

Cyklozájazd do Talianska, do oblasti Riccione v dňoch 31. 5. – 9. 6. 2016

 

Zraz na malom parkovisku za depom v Prievidzi je v utorok 31. 5. 2016 o 16 °° hod, nakladajú sa bicykle v krabiciach na príves za busom Fofo touru. Zdravia sa ľudia po kratšej i dlhšej dobe, občas i po roku. Ešte sme odbehli Pod Orech na čapáka a okolo piatej sa nabusujeme. Kolujú nejaké antidepresíva a cesta ubieha.

Stojíme v Piešťanoch, priberáme delegátku a nejaký proviant.

Druhá zástavka v Bratislave na slovnafťáckej pumpe, ešte čo to dokúpiť a pokračujeme. V noci stojíme ešte niekoľkokrát, tak cca. po troch hodinkách. Kupujeme pivo od šoférov. Vzadu v buse je teplo až moc, priestoru zas málo až moc, sme celý dolámaní.

Do Riccione prichádzame okolo deviatej, tá cesta nám dala celkom zabrať. Stany sú pripravené a my sa vybaľujeme. Vykladáme biky a skladáme ich. Boli sme sa previezť po pobreží smerom na Riminy, pozrieť pláž i trochu mesto.

Pláž bola v dezolátnom stave, preháňali sa po nej buldozéry s náklaďákmi. Bola tu vraj nejaká veľká búrka a žltý piesok z pláži odplavila, zostal len šedý nepekný. Teraz to zavážali zase vybágrovaným žltým, ale mali čas, sezóna začne až o dva týždne.

Večeru sme mali o siedmej, polievku a nejaké kura s ryžou, bolo toho dosť. Navečer sme zrazili stoly, trochu sa muzicírovalo, spievalo i popíjalo. Bolo som uťahaný a okolo polnoci som zaliezol do stanu.

 

2. 6. 2016 Gradara a Saludecio

 

3. 6. 2016 San Maríno

 

5. 6. 2016 Pesaro

 

6. 6. 2016 Mondaino a Montegridolfo

 

7. 6. 2016Tavoleto