Choď na obsah Choď na menu
 

 

Baško Polje bike

1. - 10. 6. 2018

 

1. - 2. 6. 2018 piatok a sobota

Nakladáme v piatok o 15°° hod, za depom. Ešte povinný Orech a vyrážame na trasu. Dorážame do Baško Polja po šesnástich hodinách okolo ôsmej, ubytúvame sa v hoteli Alem. Izby majú po tri postele, ale my sme ubytovaný po dvaja, máme tam sprchu s toaletami i balkón. Je výrazne teplo, ale na hoteli je ešte minimum ubytovaných hostí.

Montujeme biky a vyrážame popri mori cez chodník Biele skaly na Makarskú a Podgoru, pivo ochutnať i tie ich zvery zameniť. Tibike mal svoj deň, najprv skončil v kríkoch, lebo zabudol kufor vypnúť a neskôr nad kempom nedobrzdil a slušne sa vytoto, hlavne že prilbu mal na riadítkach. Peťo a Ďuro zase defektili. Najazdili sme nejakých tridsať kilometrov, ale nás to teplo a cesta aj tak pekne zmorili.

Večera je od pol siedmej, formov švédskych stolov a najedli sme sa až moc. Jedáleň sa nachádza kúsok od recepcie.

Bola hovädzina na štave, vyprážané ryby a hovädzina v cestíčku, prílohy zemiaky a nejaké zeleninové pyre, ako šalát tam bola nakrájaná uhorka, rajčiny, kukurica, kapustra a šalát. Bola i sližiková polievočka, riadne sme si dali, bolo to chutné a každý bol spokojný.

Večer sme ešte zbehli na terasu na piečko, ale boli sme uťahaní a tak sa zaľahlo dosť skoro.

 

3. 6. 2018 nedeľa Omiš

 

4. 6. 2018 pondelok Sveti Jure

 

5. 6. 2018 utorok Servis a Zadvarie trhy

 

6. 6. 2018 streda Omiš II.

 

7. 6. 2018 štvrtok Hvar a Brač loďou

 

8. 6. 2018 piatok okolo Ďura

 

9. 6. 2018 sobota

Po raňajkách sa začalo baliť, do desiatej sme mali vyprázdniť izby. Pobalili sa biky do krabíc, niečo sa dokúpilo na cestu. Ešte sme boli na pivo v Baška vode a potom sme plážovali. Odchod bol naplánovaný na 19°° hod. dali sme si špagety na terase, naložilo krabice na príves, spravili posledné spoločné foto a vyrazili domov.

10. 6. 2018 nedeľa

Nad ránom nás zobudili na slovinsko maďarských hraniciach, maďari to berú vážne, museli sme všetci vystúpiť a kontrolovali doklady. Šli sme cez Šahy a o pol desiatej sme dorazili do PD. Vyložili sme bus i príves, rozlúčili sme a bolo po dovolenke.

 

550.jpg

 

 

 

 

Zhrnutie:

Táto dovolenka bola jedna z najlepších, ubytovanie bolo super, jedine sa dá vytknúť absencia chladničiek, čo je dnes už štandard. Strava bola neskutočne dobrá, to bolo až miestami obžerstvo.

Na raňajky väčšinou praženica, varené vajíčka, alebo párky, štandardne syr a dva druhy salámy, džemy, maslá, medy, tri druhy vločiek, káva, čaj, kakao i mlieko, dva druhy chleba, na množstvo sa nehľadelo, každý čo hrdlo ráči.

Na večeru po väčšinou polievka vývar so slížikmi, tri druhy mäsa, hovädzie, ryby i bravčové, nejaké zemiaky, ryža , mrkvové i uhorkové pyré, zo zeleniny šalát, uhorky, rajčiny, kukurica, pečená paprika a i zákusky tam boli. Pitie bolo na lístok, čo sme nafasovali pri príchode.

Množstvo nebol problém, len taniere boli malé, tak sa poniektorí aj tri razy otočili.

 

Epitaf:

 Toto bol posledný cyklo zájazd poriadaný Tomašíkom, po pätnástich turnusoch končí, po problémoch minulý rok už nie je ochotný to robiť pre ľudí, ani sa mu nečudujem, po slovensky povedané -  pre dobrotu na žebrotu.

Urobil týchto zájazdov pätnásť a povedal, že je čas prenechať iniciatívu mladším, má v podstate pravdu, i keď neviem, či sa na to niekto chytí, keď všetci videli ako ho okydali poniektorí vďační jedinci.

Máme tu už raz takých mudrákov, pre druhých nikdy nič neurobia, ale šecko vedia najlepšie, sú perfektní v kritizovaní a aj keď im vysvetlíš a prakticky dokážeš, že nemajú pravdu, aj tak si budú tvrdohlavo húsť to svoje.

Je jasné, že za takú dobu sa sem tam vyskytne chybička, to sa stáva, kto nič nerobí, nič nepokazí. Tak teraz majú možnosť ukázať čo dokážu, ale ako ich poznám, tak zostane len pri veľkých rečiach.

 

Prakticky vyhrali, znechutili Tomašíka a ten to zabalil, len to víťazstvo im kapku zhorkne, až budú na budúci rok sedieť doma na riti.

Hurá Vivat!