Choď na obsah Choď na menu
 

 

Omiš

3. 6. 2018

Ráno bolo ranné kúpanie v móru, voda bola chladnejšia, ale bol to len prvý dojem, potom bola super, zaplávali sme si k bójke a späť. Bolo treba dávať pozor, lebo tam bolo dosť ježoviek. Minipláž  bola kamienková, ohraničená ohlodanými balvanmi.

Raňajky boli o pol ôsmej, zase sme sa slušne napráskali, okolo deviatej sme vyrazili na biky. Šli sme na západ na Brelu, nastúpali 280 výškových metrov do sedla a prehúpli sa na Gornu Brelu, kde sme si dali pivko. Časť výpravy sa stratila a bola kuknúť Teslovú hydroelekráreň od vyhliadky pri kríži v Zadvarjí, ostatní sme stihli odbočiť včas do kaňonu Cetiny.

Okúpali sme sa na stanovišti rafterov, bolo to super vybavené, pohodlný trochu klzký vstup do rieky i hočka na druhej strane, voda studená dosť, ale osviežujúca s dravým rýchlym prúdom. Sledovali sme ako užovka dusí a konzumuje jašteričku.

Nasledovalo stúpanie dlhé a úmorné, Peťo zase pichol zadnú gumu, už aj lepil, lebo v rezerve mal vadnú ventilku. Prešli sme Vusakovač  a v Kučiciach sme dali lahváč pred obchodom.

Došli sme na križovatku s obchádzkou, naša cesta bola uzatvorená, ale riskli sme to, že šak nejako prejdeme. V peknom zjazde sme v zátačke našli dôvod uzavretia, cesta bola utrhnutá a bol tam taký šesť metrový zráz, opatrne sme to obišli bokom, dole bol už nachystaný material aj mašiny na opravu.

Nasledoval nádherný dlhý serpentínový zjazd a dojazd cez dva tunelky až do Omišu.  Dali sme si nejakú pizzu a pivečko na plaži. Nasledoval nepríjemný dlhý úsek povedľa pobrežia, ktorý vystúpal zas na našu križovatku, odtiaľ to už bol skoro len dole kopcom až ku campu, to len bolo pre ten nepríjemný briežok ku kruháču nad campom.

Dokopy to bolo asi 70 km, spokojný boli všetci, len to teplo mohlo byť slabšie. Boli sme ešte v mori kúpať  a potom na večeru. Zase nasledovalo pivečko na terase.

img_2896.jpg