Choď na obsah Choď na menu
 

 

Omiš II.

 

6. 6. 2018 streda

Naši vyrazili smerom na Zadvarje, ja so Zdenom sme po pobreží dobojovali Omiš, mal som veľký foťák, tak som trochu fotil. Na pláži sme dali pivečko a potom povedľa Cetiny stúpali kaňonom. Nešli sme tú zničenú cestu, ale tú obchádzku ku Kamenkovcom,  po našom Flinstonovcom. Bolo tam parádne 16 % nekonečné stúpanie. Cez Padašpilje až ku kostolu s cintorínom na Svinišči a dole na Kučicu na lahváč v Studenac markete.

Nekúpali sme sa, lebo bolo pol tretej a všade už bolo kopec rafterov. Pozreli sme si tú teslovú hydroelektráreň Kraljevac, dnes už čínsku, našiel som tam planú čerešňu, malé sladké čerešničky boli super.

Nasledoval mierny ale dlhý stupák ku križovatke pod Zadvarjim. Fotil som fenikláky i ostropesterec marijánsky. Hore sme z vyhliadky pod krížom sledovali celé údolie. Nasledovala Gornja Brela a stúpanie okolo kaňonu. Aj sme preliezli na okraj niečo pofotiť, ale vápenec bol neskutočne ostrý, tvrdý a tvarovaný, ako keby ceril zuby, v tých cyklo tretrách to bol zážitok.

Obdivovali sme kopec nad sedlom, hore bola nejaká stavba, smial som sa, že je to bilbord karlovačko, viedla hore cesta, aj sme to trochu plánovali kuknúť niekedy, ale nakoniec z toho nič nebolo.

Od sedla už pekný zjazd až do campu, kúpanie, večera i pivečko. Dokopy sme najazdili nejakých 76 km, ostatní boli Zadvarje a Podgrade, cez most k Cetine a cez Slemu späť, nejakých 50 km.

Večer bolo veselo, Peťo a Vilko muzicírovali, trocha sa pošpivalo.

 

p6060047.jpg