Choď na obsah Choď na menu
 

 

Sveti Jure

 

4. 6. 2018

Obvyklé ráno, móre, kafe, raňajky a o deviatej nástup na biky. Tentoraz nás čaká 1762 výškových metrov na Sv. Jure po našom Ďuro, rozbiejame sa pozvolne, každý ako vie.

V Makarskej odbočujeme na novú širokú krásnu cestu, len sviňa nepekne stúpa až k bráne do Biokova, kde platíme vstupne po 25 kuna, Kinderko zas vzplál hnevom spravodlivým, lebo vrátnik nepristúpil ni na jeden z jeho návrhov, nerozmenil mu, ani úplatok nezobral.

Teplo ako v Rijáde nás sprevádzalo štrikovačkami po vrata biokova, reštauráciu v deväťsto metroch, padla vhod, lebo voda už došla a sucho bolo strašné. Dali sme pivečko aj vodu dokúpili a pokračovali ďalej.

Úzka cestička sa kľukatila nekonečne dlho a miestami aj hodne strmo, ku koncu sme aj potlačili. Pod vrškom sme trošku zmokli, ale bolo to skôr strašenie. Konečne hore, bol to slušný výkon, môj už tretí Ďuro.

V zjazde mi odišli brzdy, zodral som platničky a aj strmene mierne zapiekol. Vo vrátach sme dali ďalšie pivko a brzdili ďalej. Dokopy sme mali okolo osemdesiat km a cez 2000 výškových metrov.

Boli sme slušne zmorený, ale more sme ešte dali.

 

img_20180604_152009.jpg