Choď na obsah Choď na menu
 

 

Okolo Ďura

 

8. 6. 2018 piatok

Pôvodne sme chceli ísť na ten bilbord kopec, ale deň pred tým šli Tomašíkovci nejaký zaujímavý okruh okolo Ďura, tak sme to okukali. Z Makarskej sme sa vyškriabali pod Biokovo, pokračovali do tunela a serpentínami smerom na Gorne Igranje, ale pred ním sme odbočili na Kozicu, stúpanie nemalo konca, už sme aj nadávali, šak nám tvrdili, že to tu už bude klesať, ale keď sme sa prehúpli cez hrebeň, tak to teda bol zjazd, samá zátačka a hádam 600 výškových, krajší ako z Ďura.

Dole sme hľadali nejakú konobu či krčmu, ale nikde ništ, šade mŕtvo, prešli sme Raščáne a až v Župe si Tibor všimol garáž s nápisom coca cola, tam sme si dali po dve fľaškové karlovačká i kúpil som pol litra griotky a liter rakije. Už dávno som nemal takú náladičku po dvoch pivách, ostatní dopadli obdobne. Bola to naša záchrana, lebo nám už šecka voda došla.

Sviňa cesta začala stúpať, nohé po pive oťaželi, bike nie a nie sa rozbehnúť, stúpanie sa zvyšovalo a nakoniec sme sa prehúpli cez slušné sedielko, kde sme stretli Tomašíkovcov, šli to v protismere.

Za ním sa to už dalo, klesalo to až do Zagvozdu, pár krát nám jemne spŕchlo, ale skôr len strašilo. V markete v Gornjej Brele sme dali pivečko a pokračovali, Tibor mierne umrel v stúpaní okolo kaňonu. Záver zo sedla už sa dole kopcom dal, len sviňa protivietor sa tak rozfúkal, že aj tam sme museli šľapať.

Potom štandardný program, móre, večera, terasa s pivom. Keďže bol záverečný večer, tak sa muzicírovalo a tancovalo na hornej terase. Od mora prichádzala parádna búrka, búchalo to hádam aj dve hodky, kým to dorazilo aj k nám.  Pozoroval som ju už z balkóna, riadna svetelná šow, aj riadne popršalo.

 

img_20180608_132940.jpg