Choď na obsah Choď na menu
 

 

Gargáno ostroha na čižme talianska.

 

 

 

01.png

 

4. - 13. 6. 2014

Začíname štandardne za depom v Prievidzi, balíme bicykle do krabíc a nakladáme ich na príves, batožinu do autobusu firmy More, zaistenej firmou Fifo. Je streda, štvrtého júna 2014 tesne pred poludním, ešte zaskočíme Pod orech na štartovné, niekto fernet a niekto pivečko a presne napoludnie vyrážame na dlhú trasu cez rakúsko a skoro celé taliansko na poloostrov Gargáno, do mestečka Vieste a campu Arcobáno. Cesta trvala 22 hodín a vďaka upravenému autobusu ( zvýšili počet sedadiel zo 45 na 53) to bolo trápenie. Bus bol čistý, klimatizovaný, vodiči v pohode, ale v ciely sme vystupovali ako zbití.

 Dorazili sme o pol desiatej a striedame nejakých školákov z juhu, už boli vysťahovaní a tak sa môžeme po pridelení stanov vybaliť. Stany sú v poriadku skoro nové, sú štvormiestne, dve izby po dve postele s molitánovými matracmi, sociálky vzdialené asi 150 metrov, šlapacie záchody, všetko celkom čisté a udržiavané. Máme k dipozícii tri chladničky a nejaké varné kanvice, pitnú vodu máme pár metrov od stanu. Stany sú postavene v eukaliptovom hájiku a my máme nad stanom hniezdo divých holubov.

Ku bráne campu je to asi dvesto metrov a odtiaľ k vode cez pláž asi päťdesiat metrov. Pláž je piesočná, plytčiny zasahujú asi nejakých päťdesiat metrov od brehu, teplota vody spočiatku chladná, ale po chvílke už výborná, neskôr bola citeľne teplejšia. Dobre sme si zaplávali a vyvalili sme sa na pláži.

Neskôr sme poskladali bicykle a vyrazili na prieskum do mesta, pozreli pevnosť, kostoly, prístav, supermarkety a tržnice.

Večer sme zasadli pred stanmi, popíjali sa rôzne antidepresíva, trochu sa spievalo a hralo, skrátka účelne a príjemne sme strávili určitý čas, kým sme sa rozišli spať do stanov.

 

Gargáno deň druhý príchod

  Gargáno deň tretí - Kvičála

    Gargáno deň štvrtý smer Mattinata

      Gargáno deň piaty - pláž

    Gargáno deň šiesty - Forest Umbra

  Gargáno deň siedmy - Vico de Gargáno

 Gargáno deň ôsmy - výlet na lodi

Gargáno - deň deviaty - odchod

 

Posledný deň sme poskladali bicykle do krabíc, vyprázdnili strany a presunuli sa po plachty vedľa stanov. Odchod bol plánovaný až o piatej, tak sme sa celý deň len tak poflakovali, niekto bol v meste, všetci poslený krát zaplávať v mori a tak všelijak.

Cesta prebehla v pohode, autobus bol už normálny.

 

 

p6121150.jpg

 

 

V noci nás prepadli komáre.

 

Náhľad fotografií zo zložky Gargano 2014 bike