Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Gargáno deň štvrtý smer Mattinata

 

 

 

7. 6. 2014

Vyrazili sme na juh, smer Mattináta, tentoraz som sa pridal k Ľubovi s Majou. Cesta sa zase vinula po pobreží hore, dole ako na horskej dráhe. Slnko pripekalo, vetrík nezafúkal. Zastavili sme sa pri strážnej veži a pofotili sme skalnú bránu vo vápencovom brale. Na druhej strane bola zase v útese jaskyňa.

 Hlavná skupina sa odrazila doľava a postupovala povedľa pobrežia, my traja sme pokračovali vnútrozemím. Stále to stúpalo a nemalo to konca kraja, ešte že to bolo skoro celé v tieni.

Stretli sme sa na križovatke na vrchu pri červenom plochom kameni. My sme boli na tom celkom dobre, ale druhá skupina toho mala plný kufor, posledných sedem km. bolo do kopca a na slnku bez kúska tieňa. Žiadna krčma, žiadna možnosť kúpiť, alebo nabrať vodu.

Jednohlasne sme sa rozhodli, že už ďalej nemusíme a vraciame sa. My po pobreží a oni vnútrozemím. Otvárali sa nám prekrásne výhľady a v tom otvorenom stúpaní sme stretli väčšinu zájazdu, niektorí tlačili a niektorí už boli vyľahnutí pod stromom. Druhá skupina došla len po prvú krčmu.

Stretli sme sa až na poslednom stúpaní a fotky celkom vyšli.

 

 

img_0213.jpg