Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Gargáno deň šiesty - Forest Umbra

 

dscn3830.jpg

9. 6. 2014

Ďeň začal zaujmavo, vo vedlajšej izbičke pado Jarino z postele, potom mu zvonil budík na východ slnka, ale statočne sme ho ignorovali, ale až Peťo nás vyduril. Tak sme zobrali aparáty a niečosme pofotili.

Po raňajkách vyrazila hlavná skupina  na Forest Umbra, ale my s Jarom a Vladom sme zostali v campe. Až o jednej po obede sme zobrali biky a vyrazili. Len dvaja, lebo Jarovi sa zase nechcelo.

Smerom na Peschici a na križovatke na dvanástom kilometri odbočili doľava, potom ešte štrnásť kilometrov do cieľa. Posledných desať kilákov je do kopca, cesta stále stúpa až do 650 metrovej výšky, stále lesom, ktorý je pozostatkom dažďového pralesa. Bol krásne zelený, ale vodu by ste tu asi darmo hľadali.

Končíme v Tratórii na vršku, dávame si pivečko a vraciame sa rovnakou trasou krásnym dlhým zjazdom. Celé nám to trvalo tri a pol hodinky a v pohode sme stíhali ešte okúpať sa pred večerou.

Hlavná skupina prešla cez Vico do Peschici a vnútrozemím späť. Pred Vicom čakal Villi na Alenku so zrzkami, ale oni našli omylom  takú skratku, že tu boli skôr ako všetci ostatný a tak sa ich samozrejme nedočkal. Aj sa vracal zo osem kilákov a do campu prišiel strašne nasr.... . Ešte tri km a mal by stovku.

Celkom viem, ako to myslel, lebo toto mi vyviedol s Marošom na Biograde na Blatách. Síce mobil mali, ale nenapadlo ich ho použiť a kým my sme ich hodinu hľadali a vyvolávali, oni sa kúpali.

 

 

dscn3825.jpg