Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Gargáno deň ôsmy - výlet na lodi

 

 

11. 6. 2014

Hlavná skupina vyrazila do vnútrozemia, ale ja som ssa rozhodol, že idem smerom na Peschici vnútrozemím, na ten kopec s kremennými guľami, poriadne to nafotiť a ešte nejaké aj nájsť. Nemal som času nazvyš, lebo na pol tretiu je naplánovaný výlet loďou.  Idem skratkou a fotím cintorín s hrobkami, je to malé mestečko z malých domčekov.

 Je zase hnusne teplo a ten kopec sa mi zdá z tejto strany dlhší a tiahlejší. Musel som prejsť až na druhú stranu a klesnúť asi sto metrov kým som to našiel. Cestou naspäť fotím nekonečné olivové polia a aj prejdeného čierneho hada, pravdepodobne nejakú užovku, videli jednu aj pri stanoch a nazvali ju čierna mamba.

Niečo sme zajedli okúpali sme sa a vyrazili na bikoch do prístavu.

Loď bola bez strechy, len dlhý čln so silným motorom. Vyrazili sme z prístavu a okolo majáka sme sa otočili na juh k našej pláži. Previezli sme sa povedľa mesta s výkladom sprievodkyne, potom povedľa pláž až k útesom a pobrežným bralám.

Potom s nami vliezli do takej ďury, že by som ani neveril, že sa tam zmestíme, tvrdil, že je to jaskyňa, ale moc sme toho nevideli, lebo tam bola tma.

Tých jaskýň s nami vymietli asi šesť a niektoré boli fakt pekné, potom ešte jedna Brána Šťastia a tiesňava medzi ostrovčekmi a skončili sme na uzavretej pláži. Niekto sa šiel kúpať a niekto švihol do krčmy, bo to pivo už nutne potreboval. Voda bola teplá až moc a nejaká slanšia. Pláž bola kamienková a boli tam fakt pekné kamene.

Asi po hodinke sme sa nalodili a zahájili návrat. Plavili sme sa proti vetru a občas odletela od provy riadna spŕška slanej vody.

Večer sme to rozbalili a zábava bola bujará a trvala až do rána čierneho.

 

dscn3939.jpg