Choď na obsah Choď na menu
 

 

Čierna hora bike - Sutorman 46 km

 

31. 5. 2023

Dnešná etapa nebude ľahká, vyrážame z Virpazáru po úzkej ceste bez premávky stále stúpajúc až do sedla Sutorman vo výške 805 metrov.

Štart máme spoza mostu, kde nastupujeme do nekonečného stúpania. Máme výhľady doprava do údolia i doľava na horský masív. Fotíme i schovanú korytnačku na krajnici.

Po nekonečnej dobe a sústave serpentín sa naveľa dostávame až do sedla Sutorman, kde mame prestávku a čakáme sa. Nasleduje parádny zjazd, s prestávkou pri kamennom prameni s vodou a neskôr v krčmičke pri ceste, tam stojíme všetci. Majú tu napriek skromným pomerom výbornú kávu i lahváč dobre padol.

Nasleduje zjazd k bielemu pamätníku s výhľadom na Bojnice, kde sa zase fotí a za cestou čúra.

V nasledujúcej zátačke vymysleli naši zase nejakú skratku, nejaký šútolinový cyklochodník, ale ja vzhľadom, že sa zase zaťahuje naľavo nad horou nešpekulujem a valím dole po asfaltke, nemá to konca kraja, ale nakoniec s párom bikerov dorážame do Baru, cez nadjazd sme sa dostali do prístavu, kde narážame na Žilinčanov, zasadneme na pivečko, kde sa k nám pripojil i Peťo a neskôr i šéf Jožko.

Neskôr sme sa zastavili i v Sutomorí, Jožko zobral rundu rakie, Peťo to zdupľoval a ja som to tiež zopakoval. Tam sme sa dozvedeli, že Kinderko niekde odpásol doklady s peniazmi, Jožko volal i do tej reštiky, ale nič sa nenašlo, dosť možne že to vytratil na tej štrkovej cykloceste.

Musím povedať celkom pekne strávený deň, aj sme si zajazdili i krčmičky okukli.

 

img_20230531_112711.jpg