Choď na obsah Choď na menu
 

 

Skiferata Martin.

 

6. 2. 2022

S Čulim sme dohodli netradičný výjazd, zdolať ferratu v Martine so skialpmi a dole na lyžiach. Termín padol na .........

Presunuli sme sa na mojom forde do Martina, Peťo sa rozhodol ísť feratu v lyžiarkach, ja som radšej zvolil zimné boty a lyžiarky v batohu. S nesením lyží na batohoch sme skúsenosti nemali a tak bolo kopec zachytávania, podliezania a podobne.

Slniečko štrajkovalo a navyše začalo snežiť, celkom husto. Pri tabuli sme sa feratovo ustrojili, Peťo i kalab vytiahol. Snehu nám miestami tiež pribudlo, aj kus nad kolená.

Na mostíky som pôvodne neplánoval, ale keď a tam vytrepal Peťo, musel som aj ja. Snehu bolo miestami až moc, stupy zmizli a koľkokrát sme mačkami len škrabali skalu, na jednom mieste som aj odvysol, dosť mi dalo zabrať vytiahnuť tých mojich sto kíl aj s výstrojov späť do hry, aj som si niečo natiahol na rebrách.

Na križovatke sme šli doprava na Céčko, pred nami šli traja bojovníci, tak to bolo čerstvo prešlápnuté, ale nešli až na vrch, odbočili sme za nimi do stráne naľavo a nekonečným lesom sme sa nakoniec dostali na zvážnicu, kde sme sa prestrojili na skialpy.

Na chate sme dali kafé a pivko, trochu sme sa zohriali a padáme dole. Najprv po krajnici cesty, autá nás obchádzali, ale potom na žltej značke to už bolo fajn, výborné snehové podmienky, žiadne šutre. Bolo to tak vyjazdené, že zátačky boli 3D, i s valmi snehu. Zvládli sme to bez pádu i keď to bolo dosť nekonečné.

Spodok po asfalte sme už zniesli k autu, bola to super akcia, dosť nekonvenčný prístup, ale aj dobrá makačka, možno o rok zopakujeme.

 

img_20220206_113555.jpg