Choď na obsah Choď na menu
 

 

Všestranný nedelný Veľký Grič 

 
 
24. 10. 2021
Máme krásne stabilné podzimné počasie, nepršalo ani nepamätám. Rozmýšlal som kam vyrazím, mal som pred nočnou tak len niečo za rohom, Lubo s partiou šli na Súlov, Vili s alou zas na Bystrú, ja som zvolil Velký Grič ferátkou, aspoň vyskúšam to koleno, ako sa bude správať v zaťažení.
Rano silne mrzlo a tak sa neponáhlam, vyrážam autom pred dvanástou. Parkujem pred Baňou Handlová, vyberám bike, ešte dolaďujem výbavu, rezerva, pumpa, vreckovky, mobil, zámok, doklady, peneži, ortéza, rukavice a hajde na to.
Stupam po betónke, miestami s asfaltom, neskôr odbočujem, na lesnú cestu s hrubým kameňom, strašne zle sa po tom ide, ešte že to bolo len kúsok, nasledujú lesné husté výšvihy, miestami je vlkhko, celkom som bike zablatil, dokonca i jedna poriadna kaluž sa našla.
Na lúke odbočujem na špatnú cestu, moc vpravo a dostanem sa k nesprávnemu kamennému moru, mal som byť o tristo metrov južnejšie.
Zamkýnam bike a vyrážam kolmo hore cez kamenné more, šak čo, v rámci tréningu, vht jak vyšité, ťahal som sa do lava, ale málo, nad kamenným morom som ešte liezol tým lesom, po štyroch, miestmi krok hore, krok dole. Veru som si i mapy cz musel kuknúť, či dobre idem.
Na chodníku som zas nemohol najsť nástup na ferátku, také je to pozarastané, že som dva krát obišiel okolo.
Keď som sa trafil, už bolo dobre, je to ľahké kopec dobrých chytov a stupov, miestami pomohla retiazka. Aj horný traverz bol pozarastaný kríčinou, ale je to ľahké.
Na vežičke si dávam oddych, hore je riadna partia, počuť ich doďaleka.
Doliezam vrcholový hrebienok a vidím naviazané lano, mali tam vyviazanú sieť, celkom pekné.
Bol som pozrieť na vrchole a cestou dole som sa pri nich zastavil.  Robil to Andrej, pre ľudí čo mali záujem si to skúsiť. Stretol som tam i Lenku čo bola vtedy na Skalke, keď tam bola tá nehoda. Hodili sme reč a keď sa dalo vyskúšal som si to tiež, celkom fajn. Dalo by sa dohodnúť i pre oddielovú akciu, hodím to do placu, či by bol záujem.
Zbehol som ferátkou dole a zas som hladal zamknutý bike, až po dobrej polhodine sa mi ho podarilo objaviť, ale už danú lokalitu mám tak prefáranú, že tu tak lahko nepoblúdim.
Bikom som zbehol dole rýchlo, autom som domou dorazil pred štvrtou.
 
Pekný výjazd, autom, bikom, štvornožky, ferátka, sieť, ferátka, orientačný prieskum po lese, zase bike i auto, no péékne strávený nedeľný čas.
 
img_20211024_141514.jpg