Choď na obsah Choď na menu
 

 

Skalka

 

26. 8. 2020

Miřeček ma ohlásil, či by sme nezbehli na Skalku ferrátky pohladiť, zobral by dcéru Radku. Ja som ohlásil Joka, ktorý mi už dávnejšie dal vedieť, že by si to rád skúsil. Dohodli sme termín v štvrtok ráno, odchod o siedmej.

Naložil som i nosič pre dieťa, pre šaleného, čo mi v izbe už dlhšie zavadzal a v PD sme dobrali Joka. Počasie bolo stabilné, dobrá predpoveď sa naplnila.

Zaparkovali sme pri odbočke k starým ferratkam, zaplatili SMSkou parkovné a vyrazili.

Pod nástupom na mostík sme sa ustrojili a keďže tam bolo len zopár ľudí prešli sme si mostík, vrátili sa na nástup a zišli dole pod ferrátky.

Ako druhé sme si dali vežu ku krížu, s Jokom bolo kopec srandy, vždy nákazlivý úsmev od ucha k uchu. Hodne sa fotilo i na slniečku vyhrievalo. Ako tretie sme dali sieť, je to taká monotónna, ale zas silovejšia atrakcia. Vo Vyzve sa zasekol fagan s vyskočeným kolenom, museli volať HZS, ten k nemu zlanil a spustil ho dole na zem.

Poslednú sme šli Komín, to sme predtým nechodievali, ale je celkom pekná, záver cez Kominársku je aj trochu náročnejší.

Presunuli sme sa k Limbe, kde sú nové ferrátky, je to moc pekne porobené, hodne atrakcii pre deti, fakt sa s tým pohrali. Dali sme si Béčko, stupačky boli 40 cm pod lanom, čo dospelého slušne vytláča, s mojími 100 kilami, po predchádzajúcom dni spilovania veľkej čerešne, to bolo celkom náročné, neskôr sme s nasmiali na drevoprekrokoch voľne zavesených, bolo to celkom zábavné, ukončené špirálovým rebríkom.

Zakončili sme to Céčkom, pred nami sa v ťažkom fleku zarúbala partia chalanov, bol pred nimi malý chlapec, čo tam mal problémy a oni tam viseli v nemožných polohách. My sme si počkali, kým sa to uvoľní, ale celkom náročné to bolo aj tak. Nasledoval hrebienok a dlhší mostík s šlapovými priečkami.

Na veži, kde končil bola skupina slniacich sa ľudí. Bol tam i štáb televíkendu, Joko bol celý nadšený, mal aj rozhovor. Ukončili sme to v bufete u Noriky, kde sa bežne stretávajú bikeri, službu mal Barény, kapustnicu mal výbornú, Radka si dala vafle zo šľahačkou, tiež nevyzerali zle, plzeň ale bodla viac.

Skrátka pekný vydarený deň pri činnostiach nám blízkych, s dobrou partiou a úsmevom na perách.

 

img_20200826_113136.jpg