Choď na obsah Choď na menu
 

 

Piráno

 

17. 6. 2019

Za cieľ druhej trasy sme zvolili Slovinské mesto Piráno. Vyrazili sme na sever a cikcakovito po cyklotrasách sme sa premotali cez Srbaricu, Barboj a Valicu k štrkovej cyklotrase Parenzána, ktorá traverzovala svah nad solinami smerom k colnici Sečovije, kde sme prešli do Slovinska. Tam už majú cyklotrasy parádne značené, prešli sme povedľa kanála s korytnačkami až do Seči a cez Luciju do portoroža, kde sme sa rozdelili. Ja s Tiborom sme to povedla mora strihli do Pirána a ostatní našli nejakú skratku po ktorej dali dva kopce, jeden konzum a jeden tunel.

Sadli sme si s Tibotom na námestíčku dali pívo a niečo objednali, už sme dojedali pizu aj karbonáre, keď konečne dorazili. Časť sadla k nám a časť po Vilkovom explodovaní, že si nemôžu prisunúť stvôl skončila vo vedľajšej kaviarni.

Zbehli sme potom pozrieť na ostrohu poloostrova s kostolom sv. Marie, pofotili sme sa a Tibor nás zobral na svoju skratku na sever pobrežia, nešlo to a museli sme sa vrátiť.

Vracali sme sa našou trasou povedla pobrežia, cez colnicu a hore Parenzánou, ktorú sme už prešli i s tou zachádzkou. Vrátili sme a cez dediny čo sme aj začínali, ale záver sme sekli priamo, bolo to oklo 65 km.

Potom nasledovalo kúpanie, večera a po nej sa ešte hralo a špivalo na pobreží.

 

img_20190617_141241.jpg