Choď na obsah Choď na menu
 

 

Koper

 

21. 6. 2019

Ranné kúpanie, potom bohaté raňajky a štandartne o deviatej vyrážame smer Parenzána a k Slovinskej hranici. Pokračujeme povedľa solin a v Portoroži sa odrážame doprava do kopca smer Izola.

Je tak krásny osvetlený tunel, bývalý železničný, dnes peší a bicyklový, stretli sme tam aj pár motoriek. Za ním bol zjazd k Strunjanu, kde sme odbočili na úzky cyklochodník klučkujúci až ku Izole.

Zbehli sme do centra, v konzume sme nakúpili pivo a vodu i posedeli v parku s občasnou fontánkou. Potom sme boli pozrieť vežu zvonicu, nejak sme trafili poludnie a bol to veru riadny rachot.

Roman sa tak ľakol, že zahodil bríle do jamodvora, domáci mu potom liezol po ne.

Pokračujeme po krásnom širokom cyklochodníku povedľa mora až do Koperu, kde sme zakotvili v kaviarni v prístave. Aj sme sa pofotili, aj sme si dali kafe i pivo.

Dorazila i B skupina Lúbová, ale Lubo ani Maja tam neboli, museli sa vrátiť. Vraj Maja točila video v tuneli a pri záverečnom brzdení ľavou rukou, hodila tigra. Mala slušnú cestnú lišaj a keby nemala plembák, mohlo to i horšie skončiť. Druhá Maja bola zase pobúrená, však to bolo štyridsať kilometrov, Peťo sa len usmial.

Moc sa nezdržali a zahájili návrat, my sme sa zviezli do centra, na námestie ku kostolu i k fontáne.

Potom sme sa vracali i my. Tibor nejako vykapal a tak to za Portorižom strihol po ceste, ostatní sme šli povedľa solín po cyklochodníku, ja som o tom nevedel a čakal som ho za campom, tak som potom došiel do Umagu sám.

Večer bola záverečná zábava, more musica, popíjalo sa a veselili skoro až do rána.

 

img_20190621_124052_1.jpg