Choď na obsah Choď na menu
 

 

Grozdjan

 

18. 6. 2019

Lubko s partiou boli pekný okruh s kúpaním v Butora Ponore a tak sme to od nich okukali.

Štartujeme o deviatej v štandartnom zložení, len už bez Ludmily. Cez Juriciani sme dobojovali do Buje, kde sa Miro rozhodol nepokračovať,  necítil sa nejako dobre. My sme skončili na pive v Konzume a potom sme si pozreli staré námestíčko s kostolom.

Pokračujeme cez Bibali až do Marušiči a stojíme v Atelieri, mali zatvorené a tak sme si posedeli vonku a pozreli rôzne sochy na svahu vedla cesty. Spoločnosť nám robili dva psy, jeden veľký čierny a druhý malý šedý kudrnáč. Nakoniec sme sa pohli ďalej a psy vyrazili s nami.

Ten menší skončil v prvej usadlosti, ale ten čierny bol neskutočne vytrvalý, držal sa nás, neskôr zaostal a dobehol nás na Butore ponore, veľkej diere v zemi s vodopádom a studeným jazierkom, bola to pravdepodobne jaskyňa, ktorej sa zrútil strop.

Krásne sme sa ovlažili, to kúpanie bolo super, aj pes sa kúpal. Pokračujeme ďalej, prechádzame okolo odbočky na Novaki a točíme to na juh až pri Čepiči a po dlhšej dobe sme sa nakoniec dobojovali do Grozdjanu, nášho dnešného cieľa. Poležali sme si na veľkom lehátku nad mestom a potom sme si ho aj trocha pozreli, sadli sme v reštike a niečo zajedli i vypili pivečko. Naspäť sme si vybehli nad mesto a potom dlhým úsekom viac dole ako hore sme sa dostali naspäť do Buje k nášmu konzumu.

Cestou do Umagu som kopol do vrtule, skúšal som či to koleno bude držať, bol som spokojný držalo, mňa sa udržal len Peťo. Celé to bolo nejakých 85 km.

Potom bolo kúpanie móre, bohatá večera a zasa music móre so spevom.

 

img_20190618_120604.jpg