Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Col Rodella

 

 

20. 8.2019

Dnes bol v pláne Piz Boe, ale počko sa kazí, všetko nad kilometer je v hmle a oblakoch. Špekulujeme nad náhradným plánom a zaujala nás lanovka nad mestečkom, kde máme camp, ide na kopec Rodela a vraj je tam aj ferrátka.

Siedmi sme vyrazili na lanovku, hore sme si dali kafé lungo a popod stanicu lanovky prechádzame pod vrcholový skalný hrot.

Fotím kvetinky i pohľad do doliny a naše mestečko. Obliekame si sedáky a nastupujeme, je to celkom krátke a nie moc obtiažne, skala je dobrá, nie je to vyšmýkané.

Hore sme sa vyvalili do trávy, fotíme čavku žltozobú, oxiduje okolo a chytá čo jej kto hodí, dokonca aj z ruky si vzala.

Miro s Dominikou si to dali ešte raz, nebavilo ich leňošiť a užívať si slniečka v tráve. Bol odtiaľ super výhľad na Langkogel, taliansky Sasso Lungo i skupinu Sella, na začiatku sme videli len spodky, ale časom sa to dvíhalo a ku koncu sa ukázal i celý Dente.

Zase sme boli na kávičku a zviezli sme sa dole.

Večer sme zbehli do mesta, mal byť nejaký koncert, ale nenašli sme ho, len Čuli s Mirom a Evou to našli, bolo to skoro vo vedľajšej dedine, ja s Duškom a Peťom sme našli grilované kurence, tak sme jedno ukorystili a v campe s chlebom i pivečkom sme mali super večeru.

 

p8200456.jpg