Choď na obsah Choď na menu
 

 

Stretnutie Véhaťákov pri príležitosti 40tého výročia VhT na Hornej Nitre

30. 11. - 1. 12. 2019

Pred štyridsiatimi rokmi založil Gusto Machata prvý oddiel Vht v Prievidzi v oddieli Baník Prievidza, ktorý sa časom premenoval na Hornú Nitru, my sme tiež z neho vzišli, kým sme si založili vlastný vht oddiel Vht Plus.

Už v septembri navrhla Dorča uctiť si toto výročie a Jarko ju v tom mohutne podporoval, Gusto sa tiež potešil a prislúbil podporu. My sme prislúbili zaistiť Chatu Vlčinu i nejaké pohostenie. Pozvali sme ľudí, čo oddiel dakedy zakladali i veháťákov, čo sa rokmi zaslúžili o to, aby VhT na Hornej Nitre prežilo.

Obzvlášť nás potešil príchod Maroša Petrinca, ale i viacerých zakladajúcich členov, ktorý sa stretli po mnohých rokoch. Peťovia navarili kotol kapustnice a neskôr aj gulášu, Gusto hodil do placu sud piva, ďalší sme aj my pridali, dievky čosi napiekli, Valér Band sa postaral o príjemnú atmosféru, tancovalo sa i spievalo.

Spomínali sa časy prastaré, pozerali sa fotky, spracované diáky, debatilo sa,  pustili sme si pár fotiek i vídeí z klubových akcíí minulých i tohoročných a Zolo premietal i svoje staré diáky.

V nedeľu ráno sme sa boli pozrieť na naše ľadové medvede, čo sa pravideľne v nedeľu kúpu v potoku.

Móóc pekná akcia, ktorá nám pripomenula, že čas nakoniec aj tak vždy vyhrá, tak treba ten čo ešte máme, dobre využiť, každú hodinku a každý deň sa počíta.

 

pb300375.jpg

 

Pár foto z čias minulých

vht-2.5-zimny-vycvik-vo-v.-tatrach.jpg