Choď na obsah Choď na menu
 

 

Raxalpe 

kurz Inštr. II. stupňa

 

25. – 28. 5. 2018

Inštruktori sú povinný každých päť rokov sa zúčastniť školenia inštruktorov, tento rok to vyšlo aj na nás a tak sme všetci traja vyrazili do rakúskych alp do Raxu. Posádku v aute doplnil Milan Šemrinec.

Hlásili neskutočne zlé počasie , až 80% prevdepodobnosti pre búrku na celý deň a tak sa pôvodný plán na Otto haus z Heukoppe nekonal.

Namiesto toho sa skoro všetci vyviezli hore lanovkou, len asi štyria šli peši a veru prišli premočený ako myši.

K večeru sa trochu vyčasilo, tak sme si kolektívne zbehli na blízku ferrátku Kronich - Eisenweg a poniektorí tam aj trochu liezli.

Večer bolo trochu pokecu a niečo sa aj popilo, Peťovi našli gitáru, tak sa i spievalo. V sobotu sme sa prešli na Preinerwand, zostúpili dole cez Preinerwandsteig a vyliezli si Hansa, poniektorí šli ešte aj Konigschusswanda, my sme šli radšej na pivo, tesne pred chatou začalo popŕchať a tak tam bolo plno, dali sme lahváča na lavičke pod strechou pri chate. Cestou späť sme ešte trochu zmokli, ale dalo sa to zniesť. Večer bolo trochu teórie a zase veselo.

Ráno sme chceli zísť dole Alpenvereinom, ale kúštik sme netrafili, tak sme zišli chodníkom po hrane údolia Hollentál. K autu pod lanovkou ma zobrali Blaváci, tak som si ušetril hodinku asfaltu, vrátil som sa pre posádku a šťastlivo sme docestovali domov.

                                                                  Ďuro

 

dscn5588.jpg