Choď na obsah Choď na menu
 

Čakanie na Goutery a zostup

 

11. 8. 2018

Budíček bol o pol druhej, rýchlo sa poobliekali, bol som ich vystrojiť. Necítil som sa moc dobre, ale bolo tam takých viac, keby som hore ešte nebol, tak neváham a vyrážam, ale keďže som hore bol už dva krat, tak nemám dôvod tlačiť na pílu, ak by som mal problém, tak by sa musel niekto so mno vrátiť, to by za to nestálo. Poprial som im zdarný výstup. Miro ešte spravil nejakému korejcovi defekt, keď mu mačkou stúpil na nohu v šlapke, nemá mu čo stáť za chrbtom, keď je už ozbrojený a vyrazili.

Maco z Hlohovca tiež zostal na chate, lebo sa zle cítil, dievky Janka a Maňa dostali pokyn držať sa Vilkovej skupiny.

Zaliezol som do Vilkovej postele a konečne trocha dospal, potom som dal niečo na raňajky a kafe, diskutoval som s Macom a niečo pofotil. Sledovali sme vrtulnik, čo doniesol novú posádku chaty a odviezol starú, ten odchod bol strašný, zdvihol stroj meter do výšky a vrhol sa dolu stenou kopírujúc terén, asi by to môj žalúdok nepotešilo. Ešte pár krát doviezol a odviezol nejaké nové zásobníky.

O pol dvanástej dorazili vrcholové družstvá, boli vymrznutí, unavení, ale spokojní. Chytila ich veterná búrka a pol druha hodiny boli schovaní vo Valotke, ale potom sa vyčasilo a na vrchole bolo pekne.

Už keď aj rýchlobežky priznali, že to bolo náročné, tak bolo jasné, že to nebolo zadarmo. Oddýchli si trochu na chate a začali sme zostupovať, ja s Mirkou sme šli dopredu, vraj ju budem priisťovať, ale nebolo treba, však je to v pohode skonštatovala. Zostup nemal konca, dostali zabrať kolienka i trpezlivosť. Nakoniec sme ale dobojovali na hornú stanicu vláčika. Ćakali sme tam hodinku na náš vláčik, odrazu dorazil a všetci sme drapli batohy  a vyrazili do radu, ja som tam na lavičke nechal foťák a pri zábrdlí aj paličky, foťák mi doniesla Mirka, ale paličky tam ostali, však už bolo po túre.

Vláčik klesal neskutočne pomaly, hádam by sme aj peši boli rýchlejší, neviem ako to brzdilo, ale ništ moc, tých pár km trvalo skoro hodinku. Nasadli sme do aut a dohodli sa na čapované pivo na rohu pod lanovkov. Boli sme naľahko, tam sa riadne ochladilo a pivo bolo ľadové, až nás aj chuť prešla.

V kempe sme dali sprchu trocha posedeli, trocha pokecali s Hlohovčanmi a šli spať.

 

p8112967.jpg