Choď na obsah Choď na menu
 

 

Deň tretí Skradin cca 75 km

 

5. 6. 2017

Výrážame v doplnenej zostave s Lubovou partiou. Prechádzame dedinu Gačelezy a tú ďalšiu Malú Čistú sme si už pamätali spred siedmych rokov, boli sme tu cestou na Krku s Vilkom a Mirečkom, ešte dnes sú tu rozstrieľané domy, len asfaltu je tu hodne nového. 

Zhúpli sme sa v niekoľkých terénnych vlnách a vydriapali sme sa do Krkoviča, kde nás Paľo poslal doprava, kým on si zatiaľ kúpil v potravinách na odbočke pivo, že aby nemusel čakať. 

Posedeli sme tam pri pivečku a rečiach s miestnym gazdom, časom sme  sa pobrali ďalej, stále to stúpalo aj klesalo, až ku koncu to začalo riadne klesať.

V Skradine sme sa nezastavovali, len na moste nad Krkou sme sa pofotili, zaplatili vstupné 110 kún a po prašnej ceste sme prešli až k rezervácii Skradinský Buk.

Tú cestu si pamätám spred tridsiatich piatich rokov, mal som trinásť, keď sme tu boli z lodenice na sústredení, v zátoke sme jazdili a po tej ceste sme behávali.

Zamkli sme biky a okúpali sa pod veľkým vodopádom. Voda bola fest studená, podklad boli vápencové usadeniny, bolo tu kopec ľudí čo sa chceli osviežiť ako my a veru dobre nám to padlo.

Prešli sme si aj drevené chodníčky v parku a okolo pol tretej sme zahájili návrat. Hneď z úvodu riadny stupák s výhľadmi na Skradin. Hore sme sa dali v akomsi campe pivečko a pokračovali cez Šibenik do Vodíc.

Bolo to cca 75 kilometrov, moc sme sa nenaháňali, pekne sme si zajazdili i videli kus sveta. 

 

p6050211.jpg