Choď na obsah Choď na menu
 

 

Štyri Chotáre a Vrícko  Bike

 

13. 8. 2017
Zraz prebiehal na vstupe do lesoparku, síce ne dva razy, prvý dole a druhý pri Kolkárni, lebo z nás to nie všetci pochopili a Vlada sme nabrali pri Klčovni.
Dohromady nás bolo desať a pomaly sme sa vytrepali na Štyri Chotáre a spustili sa na druhú stranu po rozbitej asfaltke, pri zjazde bola kosa a musel som sa obliecť.
Majka sa vysekala a nepekne si narazila nôžku, inak v pohode.

V Dubovom sme skočili na pivečko a pokračovali po úzkych cestičkách na Veľký Čepčín, Ivančinú a Jazernicu. Dosť fučalo a Kinderko nás buzeroval, že vraj  jazdíme jak tatari, vraj máme vytvoriť útvar a v záktryte vzdorovať vetru.  

V Moškovci sme vyšli na hlavnú cestu a po nejakom kilometri sme zišli do poľa a cez železničné koľaje prešli k vyvieračke Jula. Má teplotu vody len nejakých 11 °C, kúpači Vilko s Alenkou a Vlado s Peťom tam vliezli, nám ostatným na brehu bola zima aj za nich.

Potom sme pokračovali do Kláštora pod Znievom a vo Vrícku sme zbehli na pivko. Nasledoval kopček do Vríckeho sedla, dlhý pekný zjazd do Kľačna a Nitrianskeho Pravna. 

Cez Malinovú a poľnú cestu sme dobojovali na Brod, kde sme sa všetci slušne napráskali.

Väčšina skupiny pokračovala na Prievidzu, len ja s Peťom a Kinderkom sme cez Kanianku dobojovali do Novák rovno do Čižnára, na dobré pivečko, Peťo bojoval ďalej do Bystričian.
 

Moc pekná kolektívna cyklistika, pekná trasa a pohodové jazdenie.

 

m4.jpg