Choď na obsah Choď na menu
 

 

Fotečky 2017

 

1. – 3. 12. 2017

 

Tentoraz sme sa zišli na chate Vlčina na Pílach, v piatok v nižšom počte, ale v sobotu sa tu zišla silná skupina. Majka uvarila hrniec kapustnice a v sobotu ešte jeden, ešte lepšej, šecká sa pojedla.

O ôsmej sme vyrazili na Vtáčnik, ja s Maťom a Paľom cez lom, ostatní kolmým chodníkom. Snehu postupne pribúdalo a hore na plate ho bolo miestami aj po zadok. Poniektorí pochopili aj výraz dvojvaječný sneh.

Počko nám vyšlo geniálne, bezvetrie a slniečko, viditeľnosť excelentná.

Na vršku nás bolo sedemnásť kúskov, boli sme pozrieť aj východný vrchol s pohľadom na Žiar nad Hronom.

Bolo krásne vidno Nízke Tatry s Ďumbierom, Skalku, Krížnu s Ostredkom, Ostrú i Tlstú, Martinské hole i Krivansku malú fatru, v popredí Klak, Maguru i Rokoš.

Cestou dole som sa oddelil s chalanmi i Katkou a Mirkou na Horné a Stredné Kostolíky, nebolo to prešlapané a tak sme chvíľami aj blúdili, ale v pohode.

Ten panenský sneh po kolená v lese bol zážitok, po zvažnici sme sa vrátili na chodník na Siahach.

Na chatu sme dorazili pred piatou a začal hlavný program, pozerali sa fotečky a vídeá z celého predošlého roku, popritom sa zapíjalo, zajedalo, diškurovalo, neskôr muzicírovalo a spievalo.

Premotalo sa tam hodne ľudí, po dlhšej dobe do kolektívu zavítal Maroško, i Domonika došla, zastavila sa i bosorka Monika.

Ráno zamierili ľadové medvede do potoka, niektorí ich sledovali a iní sa báli aj toho, aby neprechladli. Menšia partia sme boli na vychádzke v lome a Čertových chodníkoch. Majka a spol. zatiaľ dali chatu do poriadku.

Úspešná akcia s hojnou účasťou s vydareným výstupom a super kapustnicou skrátka nemala chybu.

 

pc027545.jpg