Choď na obsah Choď na menu
 

 

Deň šiesty La Plage Murter – 45 km

 


8. 6. 2017

Deň začal prúšvihom, Peťo Róža nemohol nájsť peňaženku, všetko prehľadal, ale nebolo jej. Mal tam všetky doklady, vodičák, kreditky. Večer pred tým boli na prechádzke na zmrzline. Tak bol stratu nahlásiť na polícii a informoval i konzulát, keďže tam mal i občiansky, bez ktorého nemôže cestovať domou.

Vyrazili sme po pobreží na ostrov Murter, v rámci oddychu trochu poležať na slnku i slaného mora si užiť. Zostava štandartná Vilko s Alenkou, Vlado s Lubocou, Miro s ludmilou, ja a Majka, Peťo ostal vybavovať doklady.

Ja som zaostal, lebo som fotil čajky i havrany, v Tribunje som si vybehol ku kostolíku na vršku s krížovou cestou. A fotil som ostrovy aj pobrežie.

Prešiel som cez Invinj do Tisna, kde som tiež trochu fotil mestečko. Za mostom som našiel našich pri potravinách, bol tam už aj smoliar Peťo. Dokúpili sme si pivo a pokračovali po chodníčku ku campom.

Ostali sme v kempe Holiday, Peťo s Majou pokračovali ďalej.
Slnka sme si užili až moc, na biku som zistil defekt na prednom, keď som prehmatal plášť, našiel som v ňom poriadny trň.

Okolo štvrtej sme to zabalili, v Tisne vrátili flaše a v pohode stihli večeru.

 

Ľubo bol s Majou, Palom, Lacom a Peťom na výlete loďou, prenajal im ju miestny podnikateľ, vraj na riadenie loďky nie je treba žiadne oprávnenie. Prešli nejakých dvadsať kilometrov a na návrate ich v prístave prepadla polícia, pýtali pokutu od každého šesťsto kún, za to že nemajú oprávnenie viesť loď, ale nakoniec platil pokutu len ten čo loď viedol, čiže Peťo a to zaplatil ten majiteľ plavidla.

Večer sa čosi pohralo i zanôtilo.

 

p6080553.jpg