Choď na obsah Choď na menu
 

 

Omšenská baba 668 m.

 

24. 3. 2016

Dohodol som sa na výlet s Monikou.

Auto nechávame pod Homôlkou smerom na Hornú Porubu a popri ceste prichádzame na lúky. Je tu pekný výhľad na Vapeč i na Hoľazne 901m.

Po ceste lúkou sa dostávame na červenú značku, ktorá nás dovedie až do Trenčianských Teplíc.

Okrajom lesa a neskôr aj lesom postupujeme na západ. Fotím pekné prvosienky. Občas prechádzame aj vapencové hrebienky až sa dostávame na úroveň Omšenskej Baby, ale je na druhej strane rokliny, ísť až dole na križovatku a potom nastúpať spät sa nám nechce a tak sme to prekonali krížom.

Po peknom chodníčku sme vystúpili až k drevenému krížu na holom kopci s výhľadom doďaleka. Pofotili sme fúru krásnych poniklecov. Spravili si vrcholové foto i niečo zajedli.

Cestou ďalej sme sa zastavili na vápencovom brale zvanom Slnečné Steny v lokalite Kamenné vráta kde je pekná lezecká oblasť, tak sme si to pozreli.
Je tam asi 60 ciest rôznej obtiažnosti s výškou zo do dvadsať metrov.

Prešli sme do sedla Kamenné vráta a odtiaľ dole do Trenčiansky Teplíc, odkiaľ nám šiel bus hneď po desiatich minútach do Dolnej Poruby.

Skočili sme do krčmi na kávu a colu. Kúsok povyše je odbočka pomedzi domy, kade vedie stará lesná cesta smerom k Hornej porube. Lesná cesta nás doviedla presne k nášmu autu.

Moc pekná vychádzka, jediné čo ma mrzelo je, že sme videli pekný veľký holý kopec s bielym krížom, ale značka tam vôbec nešla, neskôr sme zistili, že to bol Slopský Vrch 789m, škoda že ho značka obchádza, nabudúce si naň vybehneme.

 

p3243672.jpg