Choď na obsah Choď na menu
 

Čertová skala

 


V nedeľu 9. októbra sme sa boli s Duškom prejsť na Makovišti, našli sme nejaké hríbiky a dohodli sme sa, že v pondelok niekam vyrazíme.
Večer som navrhol Čertovú skalu pred Budčou, návrh bol schválený.


Ráno sme vyrazili po ôsmej, cez Veľké pole, Žarnovicu, mali sme ešte doplňujúci plán vystúpiť na Sabbovu skalu, ale po prehupnutí cez rozvodie do pohronskej doliny, sme sa dostali do hustej hmly a tak sme to zrušili, aj tak by sme ništ nevideli.


Auto parkujeme na nástupe na zelenú, kilometer pred Budčou, k dnešnému cieľu to máme nejakú tú hodinku s minimálnym prevýšením. Chodník traverzuje dubovým lesom s vápencovými bralami a tabuľami náučného chodníka. Hneď na začiatku sme našli nejakú hlivu, ale nebrali sme ju, že ju zoberieme potom.
Skala bola parádna, z určitých uhlov ani nevyzerala, že je to možné tak stáť. Základňa má len nejakých šesťdesiat na štyridsať centi. Trocha sme sa pofotili v rôznych pózach, ja som si vyliezol aj na peknú skalku kúsok na ňou a pokračovali sme ďalej po zelenej, až hore na hrebeň. Po ňom sme sa lesom vracali späť k autu.

Videli sme stádo vysokej, jeleňa s laňami.


Zobrali sme tú hlivu a cestou domov sme sa zastavili u Pacha, lebo ma prepadol nejaký veľký hlad, dal som si oné s oným, Roman si dal oné s hranolkami.


Pekná nenáročná prechádzka, ale dobre padlo niekam vypadnúť.

 

pa107398.jpg