Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Buchlov

 

7. 2. 2016

Mal som v pláne si vybehnúť na Zniev, ohlásil som aj Viliho a dohodli sme sa, že prídem o deviatej pre nich. Boli po pochovaní basy akýsi pokrčení a Alenka nás presvedčila o zmene cieľa, nový kurz smeroval na Buchlov.
Počasie bolo slušné, len na hrebeňoch hôr predpovedali víchricu. Mostík v Bystričianskej doline na zelenej značke sa rozpadol už dávno a tak sme sa snažili prejsť potok ako sa dalo. Alenka prešla po dvoch drúčkoch, jeden sa jej zlomil, ale našťastie už bola nad brehom, my sme nakoniec tiež našli slušný prechod.
Chodník ide v hornej časti potokom, bolo to blatisté a protivne šmykľavé. Na Zadnej lúke sme narazili na čerstvé stopy. Kúsok vyššie sa zdvihol nepríjemný ľadový vietor.
Skalný komín bol zamrznutý, trochu sa šmýkalo, ale dalo sa to prejsť. Záver bol už zamrznutý hodne a na skale fúkalo o život. Aj mobil sa mi pokúšalo vytrhnúť z ruky, tak sa do nás zapieralo.
Dole sme schádzali po severnej hrane po lúke a povedľa Tuláka sme prešli na Valachovú a popod Veľkú skalu sme zišli na asfaltku.
Celkom pekná prechádzka, len ten vietor nemusel byť.

 

 

img_20160207_114900.jpg