Choď na obsah Choď na menu
 

 

49. Zimný zraz KST Banská Štiavnica

 

 

29. 1. - 31. 1. 2016

Po minuloročnej pauze sme sa stretli na prelome januára na zimnom zraze, síce mal byť bežkový, ale po náhlom oteplení tesne pred nim nám sneh ušol spred nosa.

Po ubytovaní a zaregistrovaní sme sa zúčastnili zahájenia na námestí svätej trojice, bolo tam už tradične hodne Prievidžancov, pár Radobičancov  i štvorica Košičanov.

Aj napriek zlým podmienkam bola účasť na zraze veľmy solídna okolo 1500 turistov.

Po návrate na ubytovňu sa ešte skupinka vydala na návštevu internátu neďaleko, kde bola ubytovaná väčšina známych, spievalo sa, hralo  a vrátili sa až ráno.

Ráno pršalo a tak sme štart odložili až na jedenástu. V pláne bolo Sitno a presunuli sme sa tam autami. Trochu s šmýkalo, ponocovači trochu bojuvali, ale nakoniec sme to v čistom zvládli, až na Vladina, ktorý si sadol na zem tesne pred chatou.

Dali sme si na nej pivečko, gulášik i kávičku. Je tam pekné prostredie, guláš bol poctivý, boli sme moc spokojný.

Boli pozrieť hrad Sitno a oblúkom sme sa dostali do sedla pod skalami.  Videli sme aj pár trsov hlív po stromoch.
Na zostupe sa šmýkalo trochu viac, ale zvládli sme to.

Ešte sme sa zastavili u Starej Blaškovej, majú to tam pekné a moc dobre varia, či držkovú, či kapustnicu, či divoknedlozelo, ba i lokše s cibuľkou. Dozvedeli sme sa, že v lete tu každú sobotu pečú prasa, myslím že to budeme musieť preveriť a voľačo naplánovať.

Večer sme sa kompletne presunuli na intrák , spievalo sa, muzicírovalo i v bare posedávalo.
 

Ráno sme vyrazili zase cez námestie, hore okolo vodárenskej na Červenú Studňu a potom cez Paradajs na Tanád.

Dali sme si dobrý gulášik i pivečko a povedľa Klingera sme prešli na cintorín s pomníkom Sládkovičovej Maríny.

Večer sme trochu muzicírovali doma a neskôr sme sa presunuli na papučák do mesta, ale bolo to narvané a tancovanie pripomínalo skôr biliard. 


Nezabudnuteľný bol jeden nemenovaný Prievidžan, zmietal sa tam na parkete v lyžiarkach, silne pod vplyvom alkoholu pri odchode zobral cudziu bundu nejakej dievčine aj s dokladmi, mobilom a peniazmi, usporiadatelia ho do rána hľadali po celej Štiavnici, skrátka hanba ako sviňa.


V nedeľu sme sa šli len tak prejsť do mesta, pozreli sme si drevený betlehém a boli sme pozrieť aj expozíciu na starom zámku, Peťo si aj zazvonil na zvone.

Najedli sme sa v reštaurácii Kachelman a zahájili návrat domov.


Na to že nebolo snehu to dopadlo celkom dobre, usporiadatelia sa skutočne snažili, program bol pestrý a myslím nikto nebanoval, že tam bol.

 

 

 

p1210919.jpg