Choď na obsah Choď na menu
 

 

Deň štvrtý – Zlatá Koruna – Boršov na Vltave

 

27. 7. 2015

Vstávame okolo siedmej, varíme štandartné kafe s poslednými gambáčikmi, Magdina fľaštička už dobojovala.

Stihol som sprchu a míchaná vajíčka. Balíme stan a nastupujeme na vodu. Vodákov je dnes na vode poriedko, je pondelok a ani tento úsek už nie je tak preferovaný.
 

Magda už ide zase s Jarkom a ja pokračujem sám. Trochu nám spŕchlo, schoval som sa pod strom na brehu. V pláne bolo sa zastaviť na hrade Dívčí Kámen, ale nejako sme ho prešvihli, značenie žiadne.
 

Stojíme v bufete u Hastrmana, tak som si hneď dal utopenca, vyzeral skvelo, tak sa pridalo aj pár ďalších hladošov. Neskutočne nás tam otravovali osi. To boli hotové nálety.
 

Druhú zástavku sme urobili U Rybú, Mali tam parádneho dvojmetrového húpacieho koňa, najprv tam nechcel nikto vyliezť a keď som sa obetoval, tak ma zase odtiaľ vyháňali, že aj oni sa chcú húpať. Mali tam dva klavíry a Janko nám pri jedle celkom pekne na jednom zahral. Sal som si zelňačku a čierne pivo. Hneď pod krčmou bol pohodový jez, tak sme sa pozerali ako to splavujú.
 

Kúsok poniže bol kemp posledná štaca za Boršovom sme pristali aj my na stanovisku Ingetouru.
 

Odovzdali sme lode, veslá, vesty a barely. Prebalili sme sa do svojich batohov. My piati sme sa rozhodli vrátiť busom do Českého Krumlova k autu a zahájiť návrat domou, ostatní s batožinou sa pešo presúvali do kempu Posledná Štaca, kde prespali a ráno sa vlakom prepravovali domou.
Mali sme ešte hodinu čas, tak sme zbehli do mesta do reštaurácie Aréna na obed.

Keď sme tam dorazili, tak sa Maja hneď z voleja opýtala tej šéfky, kde tu majú tú reštauráciu, tá zakoktala, že tu všade, bolo to trochu divné, lebo pri dverách sedeli fajčiaci štamgasti a v strede väčšej miestnosti so stolmi bol biliardový stôl. Maja hneď nekompromisne otvorila veľké okno a už to vyzeralo, že nás tá nasr....dená šefka ani neobslúži. Ľubo Maju kopal pod stolom a tak sme nakoniec ten obed dostali aj keď sme to stihli len tak tak.
 

Busom Ingetouru sme sa po hodine trmácania dostali do kempu Vltavan k nášmu autu. Naložili sme batožinu a okolo šiestej sme zahájili návrat.

Doma ma vykladali o pol dvanástej a bolo po peknej akcii.

 

p7270464.jpg