Choď na obsah Choď na menu
 

Vltava III. Český Krumlov - Zlatá Koruna

 

26. 7. 2015

Vstávame ráno dosť skoro, zbehol som ešte dodatočne uhradiť poplatky za stan na ktoré sa akosi pozabudlo, uvaril som kafe a niečo sa zajedlo, aj gambáčik vhod padol. Slniečko svietilo a veru sa akosi moc vstávať ostatným ani nechcelo.

Zbalili sme stan, niektoré veci naložili do auta, ktoré deň pred tým doviezol z Vyššieho Brodu Ľubo. Dnes mala ísť na vode so mnou Magda, rozhodla sa tak, keď videla tie štyri splavy v Českom Krumlove. Celkovo boli aj ostatní akýsi zamĺkly.

K prvému splavu prichádzame pomaly, pred nami je zhluk lodí čo čakajú na prekonanie jezu. Niektorí čakajú vzorne, niektorí sa tlačia, pomaly nás prúd posúva k drevenej lavici po ktorej sa jazdí dole. Niektorých už vytlačil do nevhodnej pozície, tak sa vrtia a snažia dostať do lepšej pozície. Jeden buran sa tak tam natlačil, že tri lode mali problémy, Marienka s Jankom boli tiež vytlačený nabok, ale skúsili to, nájazd bol zlý a už sa ja kúpali, my sme čakali za nimi, kým veslá a loď zvládnu, keď to už vyzeralo ok, tak sme vyrazili, ale Marienka sa ešte po čosi vrátila pod jez, až som sa zľakol, že sa jej nevyhneme, ale nakoniec to dobre dopadlo. Nabrali sme trocha vody a prirazili sme ku brehu ju vyčerpať, Maja s Lubom sa tiež cvakli, tak ako aj poniektorí iný. Spravil som pár fotiek.

Druhý splav bol podstatne náročnejší, mal výrazný výškový rozdiel a vlna do ktorej sa loď zapichla bola skutočne riadna. Viacerí to skúšali vľavo, ale dostali bočnú ranu a dosť ich to potom už nezvládlo. Aj tu sa kúpali viacerí, skoro polovica aktérov, my sme to zvládli, len vody pribudlo.
Tretí splav bola dlhá kamenná úzka chodba, kde to pri ústi vyhadzovalo doľava o kamennú senu, zase sa slušne čakalo v rade, až na jednu  loď nemcov a jedného blbého pepíka čo sa drzo natlačil tak, že nás ešte s jednou loďou vytlačil z kurzu, asi sa mu moc nepáčilo, čo som mu povedal na jeho adresu. Zvládli sme to v pohode, pod splavom sme sa počkali a pokračovali. 

Štvrtý splav bol kartáčový, na dne drevenej vane boli vysoké husté štetiny, čo vodu i lode spomaľovali a tým pádom to bola pohoda.  Za mestom bolo pár plytčín a my sme zastali pri nejakom kempe s krčmou a lavičkami pri vode.  Pivo mali nejakého muka, namazali sme sa faktorom a posušili nejaké mokré veci. Stav doplnili aj Majka s Lubom, mali 50% úspešnosť na splavoch.
Ďalej sme pokračovali sami skoro až do cieľa, rieka bola plná rôznych lodí, slniečko svietilo a kilometre ubiehali. Zastavili sme sa pred posledným splavom. Vytiahol som z barela poriadny foťák a pofotil som lode v splave, pod splavom i nad splavom. Čakali sme tam skoro dve hodiny, kým sa objavil Ľubo s Majou, po nich sme to zišli aj my. 

 

Pod splavom sa rieka hodne zúžila, prešli sme popod most a napravo sa ukázal Kemp Koruna, za ním aj Kemp u Kučerú. 
Prirazili sme, vytiahli lode, zaistili parcelu pre kolektív a s pivom v ruke sme na brehu čakali ostatných.

Po dojazde sme postavili stan a vyrazili niečo zjesť do mesta, ale zjavne v Zlatej Korune skapal pes, mali tu štyri reštaurácie,  z toho tri zatvorené a v poslednej nevarili, prej maj krátkej den. Tak sme sa vrátili do kempu, tu fungovali reštaurácie dve, varili chutne, len servírovali to v plastových miskách s plastovým príborom, ale bol som taký hladný, že mi to vôbec nevadilo.

Lubo s Majou našli zmenázeň, len kurz sa im akosi nezdal. 
 

Navečer padlo ešte pár pivečiek, aj nejaké vínko našlo uplatnenie, neskôr sme sa stiahli k dvom gitarám a benju. Pekne hrali a spievali až do rána skorého.

 

 

p1010244.jpg