Choď na obsah Choď na menu
 

 

Térynka

 

pb282602.jpg

 

28. 11. 2015

Blížil sa víkend a my sme špekulovali kam vyraziť. S Lubom sme sa dohovárali na nedeľu do Tatier, ale ozval sa mi Duško, že on ide už v sobotu, že sa dohodol s Košičankami a mali by si vybehnúť na Térinku. Mal som voľno i v sobotu, ale bol som po nočnej, tak som sa rozhodol, že pôjdem s ním, niekde tam prespíme a v nedeľu počkáme na Luba.

V sobotu štartujeme o siedmej z Prievidze a do Starého Smokovca dorážame okolo desiatej. Košičanky sa nám ozvali, že sú už na Zamkovského chate. Na hrebienok sme sa zviezli zubačkou a potom šlapeme po šmykľavom chodníku, za mierneho sneženia, až mrholenia. Dobehli sme ich až na Téryho chate.

Chvíľu sme posedeli, niečo zajedli i za gambáčik bolo. Zostup bol celkom v pohode, len sneženia pribudlo. Zastavili sme sa na Hrebienku v ľadovom kráľovstve, bolo to celkom pekné. Z Hrebienka sme šli peši, dievky mali spiatočné na zubačku, tak sme ich dobehli až na stanici a stihli sme sa rozlúčiť len tak tak.

Roman zistil, že v pondelok musí byť v práci skôr, počasie za veľa nestálo, tak sme sa rozhodli pre návrat domov.

Husto snežilo, viditeľnosť bola mizerná, na ceste kaša. Na diaľnici boli  v miernom stúpaní uviaznuté kamióny. Zlepšilo sa to až za Dechtármi. 

Zastavili sme sa v Kolibe u dobrého pastiera za Ružomberkom, bolo to riadne zašité, ale stálo to za to. Skutočne je to tam pekné, personál profesionálny, jedlo výborné, ceny skôr vyššie ako štandard, ale v norme.

Celkom fajn prebehnúť sa trochu na čerstvom vzduchu, len to počasie nám moc neprialo a nakoniec sa ani v nedeľu už nikam nešlo.

 

pb282361.jpg