Choď na obsah Choď na menu
 

 

Rokliny Slovenského Raja

 

 

22. -25. 1. 2015

Bola to prvá tohtoročná akcia nášho klubu VHT plus a zúčastnili sa jej jedenásti členovia, pod vedením Gusta Machatu.

Bývali sme na Horskom dome u Vojta Jeremiáša, spolu s turistami z Levíc.

Cestovali sme vo štvrtok a návrat bol v nedeľu.

V piatok sme absolvovali trasu od ústia Kyseľa cez žltú na Kláštorisko a dole po žltej do ústia Klaštornej rokliny a cez Letanovský mlyn späť na Čingov.

V sobotu sme boli klasiku, Sokoliu dolinu a zbehli cez Veľký Kyseľ na Kláštorisko, odkiaľ sme zbehli po modrej na Čingov, časť skupiny sa vrátila od rebríkov Sokolej doliny späť Tomašovskou Belou.

V piatok to bola jesenná túra skoro bez snehu, ľadu nebolo moc, ale pár ladíkov sme videli. V noci na sobotu nasnežilo zo desať centi a sobotná túra bola už zimná. Na vrchu Sokolej doliny je nový altánok, kde sa dá posedieť a niečo zajesť, ale Kláštorisko bolo zatvorené, aj keď tam malo byť v sobotu nedeľu otvorené. Slniečko sa nám vôbec cez víkend neukázalo, ale boli sme moc spokojný.

Po večeroch bola klasická kultúra, trochu sa iniciovalo, hralo a spievalo, ale hodne diskutovalo v prítomnosti Vojta . Pozerali sme aj nejaké vídeá, keďže som zobral notebuk a monitor.

V nedeľu sme my už nešli nikam, ale autopartia Ľuba Slobodu ešte vyrazila na Suchú Belú. My sme sa presunuli do Vrbian na termálne kúpalisko, vrelo ho odporúčam, pačilo sa nám tam.

 

img_3573.jpg