Choď na obsah Choď na menu
 

 

Kečka a Zvolen

 

18. -19. 12. 2015

Dohodol som si akciu so Štefanom cez FB, prespať na zrube pod Kečkou kúsok nad Donovalmi. V sobotu sme sa mali pripojiť k väčšej partii, čo plánovala zdolať Krížnu zo Starých Hôr.

Vyzdvihol som ho v Bystrici, ešte sme skočili do Kauflandu a vyrazili.

Auto som nechal v Polianke a vyťaženým smrekovým porastom sme vyrazili k zrubu, cesta trvá niečo cez hodinku s prevýšením nejakých dvesto metrov. Bolo to primrznuté a dosť sa šmýkalo, počasie tiež za moc nestálo, bolo sychravo a hmla.

Celkom nás potešilo, keď sme zistili, že z komína sa dymí, bol tam už domáci pán Maťo so psom Hugom. Prichystali sme ešte nejaké drevo, Števo začal variť kapustnicu a popritom sa upíjalo z fľaštičky. Postupne dorazili ešte Katka, Roman a Ondro, po nich ešte Kašo, Lucian a minipes Jennys.

Popíjalo sa na môj vkus až moc, bol som zase po nočnej, aj som si pospal aj sa pokračovalo ďalej. Ráno som veru na presun autom mohol zabudnúť.

Celkom sa vyčasilo, tak sme si vybehli s Ondrom na Kečku, je to plochá trávnatá hola s výhľadmi na všetky strany. Je vidno Krížnu, Ostredok, Borišov, Ploskú, Čierny Kameň, Zvolen, Novú Hoľu, Choč, Chochule i Prašivú, Kozí chrbát, Hôrku, Hradište, Kalište, Vysokú, Šachtičky i Motyčky, v diaľke hrebeň Skalky.

Rozhodol som sa, že si po obede vybehnem aspoň na Zvolen na ktorom som ešte nebol. Štefan zostával ešte do nedele a tak som zišiel k autu, presunul sa na parkovisko v Donovaloch.

Šiel som naľahko s paličkami. Spodok bol čistý bez snehu, ale postupne ho pribúdalo, ten hrebienok v závere bol celkom náročný, sneh na slniečku zmäkol a prepadával sa.

Je to niečo cez štyristo výškových metrov a bol som hore asi za trištvrte hodinky, výhľady pekné, tak som to aj pofotil, keďže baterka zo zrkadlovky zostala v nabíjačke tak len mobilom.

Zbehol som dole a v kolibe som si dal poriadny kurací steak.

Cesta domov prebehla v pohode a bez problémov.

Konštatujem, že evidentne sme podcenili prípravu, nabudúce treba isť na zrub vyspaný a s poriadnymi zásobami, nie naľahko a po nočnej.

 

img_20151219_100434.jpg

        devil                                                                                       

Ďuro