Choď na obsah Choď na menu
 

 

Deň prvý Passau – Aschach   / 72 km /

 

passau---aschach.jpg


7. 5. 2015

Keď sa nám podarilo poskladať biky a naložiť batožinu tak sme sa presunuli na malé námestíčko do kaviarne na ultra malé kafíčko so slušne veľkou cenou.

Cez most sme sa presunuli na ostrov na sútoku Dunaja a Innu, kde je pamätník obetiam Dunaja, dali sme si niečo pod zub a urobili spoločné foto zo štartu. Bolo ešte chladno  a tak sme boli dosť naobliekaní. Presunuli sme sa na ľavý breh Dunaja a po chodníku s dobrým asfaltom začíname odhrýzať prvé kilometre.

Zastavili sme sa pri veľkej drevenej morskej víle, pofotili sme sa a valíme ďalej. Vietor máme do chrbta, otepluje sa a tak postupne zhadzujeme prebytočné textílie.

Prichádzame k priehrade v Jochensteine, kde prechádzame na pravý breh do Rakúska. Priehrada je to impozantná a my musíme vytlačiť biky hore chodbou po rampe povedľa schodov. Všimli sme si tam dve veľké kanoe, tak jedna pre desať ľudí. Je to obrovská priehrada a tá masa padajúcej vody skutočne budí rešpekt.

Zastavujeme sa pri turbopamätníku  z lopatiek kaplanových turbín a neskôr pri kláštore Engelszell kde mnísi varia Trapistické pivo, chceli sme ochutnať, ale bolo len fľaškové a tak sme si dali čapáka  v krčmičke pri pošte.

V Schlogene zosadáme z bikov a na pešo si vybehneme na vyhliadku s výhľadom na riečny meander, Dunaj tu vytvára neskutočné esíčko. Pokračujeme popri rieke ďalej, miestami okrajom lesa s bralami, miestami sú usadlosti, alebo polia. Stretáme cyklistu na biku bez sedla a neskôr  druhého na divnom výtvore bicykel pripomínajúceho len kolesami.

Dnešná etapa mala cca 70 km. a končí v Aschachu v penzione La Mamma. Ubytovanie je skutočne na úrovni, biky sú zamknuté v drevenom boxe. Dali sme si pizzu s pivečkom a ešte sme si vybehli pozrieť do mesta.

Boli sme na izbe traja, podelili sme si činnosti, ja s Kamilom sme pílili a Laco nám cmukal do taktu, neviem síce či mu to pomohlo, ale ráno moc šťastne nevypadal.

 

p5070079.jpg

 

Ďuro