Choď na obsah Choď na menu
 

 

Deň druhý Aschach – Grein  / 94 km /

 

clipboard01.jpg

 

8. 5. 2015
Vstávame do slnečného rána a presúvame sa do blízkej cukrárne na raňajky, nebolo to bohvie čo, dve buchtičky, troška salámy, syra, maslo a kafíčko. V Spáre dokupujeme nejaké kalórie a tekutiny na cestu. Naložíme biky a pomaly  vyrážame cez most na druhý breh Dunaja, po ktorom smerujeme na  Linz.

Pred Linzom sa čakáme a do mesta vchádzame pohromade, na námestí kupujeme magnetky a na terase si dávame kafíčko s lineckými koláčmi. Nasleduje návšteva katedrály, obdivovanie motoriek i konzumácia jahôd. Následne sa časť skupiny stratila na rušnej križovatke a museli sme sa všetci vrátiť pod stĺp na námestí. Vraciame sa cez most na ľavý breh po ktorom pokračujeme smerom na Mathausen. Je teplo a fúka mierne zozadu.

Stojíme pri lužnom lesíku na občerstvenie a zároveň poskytujeme občerstvenie miestnym komáriciam, až nás to prestalo baviť a vyrážame ďalej. V Mauthausene sme hľadali nejaký pamätník, ale keď sme zistili, že je to niekde na kopci, tak sme sa svorne rozhodli radšej pre pivo v miestnom pohostinstve.

Pokračujeme - nemá to konca, až sme dorazili do Greinu, prechádzame cez mesto stále ďalej a stále vyžšie, záverečný stupák k penziónu stál za to, poniektorí to i dotlačili.

Jarko a Vladko sa nezmestili a spia na vedľajšiom penzióne. Som na izbe s Kamilom a Peťom, Laco vyfasoval samotku. Potešila nás chladnička na chodbe so zásobou piva po poldruha éčka a vína po štyri éčka.

Majitelia sú taký suchý, kožený dôchodcovia, ale vcelku sa snažili, vybavenie bolo na úrovni, mali sme aj trezor na izbe. 

Večer sme ešte posedeli dole v zimnej záhrade pri pivečku a víne, ale nie moc dlho, lebo to bol dlhý deň a očičká nám už klipkali.

 

p5082564.jpg
 

Ďuro