Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Jankov Vŕšok

 

 

18. 10. 2014

Sobota to bola pekná, slniečko svietilo a po obede som vytiahol bicykel, že ho prevetrám. Možnosťou bol Čierny vrch, alebo koliečko cez Šútovce, ale rozhodol som sa pre Jankov Vŕšok. Šiel som po hlavnej a za Dolnými Vestenicami som odbočil na úzku cestu na Látkovce.

Neponáhľal som sa a tak som čosi pofotil i kochal sa v jesenných scenériách. Vo výraznom stúpaní ma predbehlo porsche za prítomnosti divokých zvukových efektov. Cesta sa kľukatí listnatým lesom a neskôr borovicovými pasážami.

Na križovatke s širokou cestou na Jankov Vŕšok, som zistil, že tých drahých a rýchlych aut je tam podstatne viac, dokonca aj pár motoriek. Nejaká partia ta mala lúčenie so sezónou a tak si užívali slnečné popoludnie. Jazdili hore i dolu, rýchlo i hlučne, sem tam sa priplietla i tetuška na Fiate Marei stíhaná Nisanom a Ferrarim, chvíľu som myslel že ju preskočia.

Hore som začal špekulovať, že by som nemusel ísť nazad po asfalte naokolo, ale hrebeňom pod Rokoš a cez Sučany domov. Času vyzeralo biť dosť a šák potlačím, prinajhoršom sa vrátim.

Najprv bol pohodlný široký chodník, potom len chodník a ďalej sa obchádzala nová súkromná obora po provizórnom chodníku. Dole ručal jeleň a videl som aj nejaké lane. Posedel som na skalnatom hrebienku, zjedol čokoládku z batohu i čosi pofotil.

Neskôr sa to viac menej už ani moc jazdiť nedalo, buď to bolo moc strmé, alebo tam bolo viac konárov než je zdravé. Dorazil som na výrazný skalnatý hrebienok s výhľadom na pekný dlhý hrebeň s vrchom Čihoc.

Je to tu fakt pekné, zišiel som dole po hrebienku na Kňažinové lúky a za nimi po zvážnici dole povedľa Vestenickej Medvediej jaskyne na peknú asfaltku v lese.

Bolo to až divné, kde ništ, tu ništ, zrazu asfalt a po pár km. zase zmizol. Dole som chytil defekt, musel som meniť gumu.

Domou som dorážal už potme.

 

dscn5125.jpg

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Jankov Vŕšok bike