Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Deň ôsmy – zostup do civilizácie

 

16. 8. 2014

Ráno je slnečno, po daždi ani stopa. Balíme tábor, varíme kafe a niečo pod zub. Boss vypláca tábor, je to súkromný pozemok a za prespatie si chatár účtuje desať chechtákov.

Máme na výber z dvoch trás, buď strmo dole doľava do doliny a potom povedľa potoka, alebo po hrebeni až k dedine. Vzhľadom k včerajšej búrke to vyzerá lepšie pre hrebeň a tak sme to i uskutočnili. Schádzame bukovým lesom, nachádzame dubáky, jeden veľký priamo na chodníku. Na jednom kratšom úseku bol chodník rozrytý, ako ním sťahovali drevo. Posedeli sme si na lúčke, Dominika nám zakrepčila odzemok, keďže si sadla rovno do mraveniska. Popásali sme sa na černiciach a Dominika objavila morušu, a až keď sa vyteperila na ňu, zistila, že je to jelša.

Záverečný úsek chodníka bol zaujimavý, pripomínal blatový tobogán, keby niekomu ušli nohy, tak sa zastaví až na okraji lesa. Posedeli sme na lúčke pod lesom a pokračovali ďalej, na cestu s mostom. Prešli sme na druhú stranu, kúsok šli naspäť proti prúdu a objavili prírodné kúpalisko, teda už bolo objavené, naši ho už okupovali. Voda nebola až taká studená a kúpeľ dobre padol.

Osušili sme sa, obliekli a zišli asi nejakých dvadsať minút do dediny. Objavili sme potraviny vo dvore a ani nás neprekvapilo, že tu už sedeli všetci naši, stolíc bolo málo, tak sa sedelo aj na bedničkách. Piva mali aj zo päť druhov, aj vodku mali, aj koláčiky a praclíky sa našli. To nebol špatný splav, nejaké tri štyri pivečká si dal hádam každý, ej veru chutilo.

Pred treťou sme sa presunuli ku kostolu, kde už stála Karosa, a prechod Fagarašu bol oficialne ukončený.

 
 

dscn4939.jpg