Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Zraz Vht od Prievidze na Pílach nad Kamencom pod Vtáčnikom roku páne 2013



21. - 23. 6. 2013

Počasie nám tento rok skutočne prialo, nezmokli sme, hoci chvíľami sa to povážlivo mračilo.
Účasť bola hojná, prišli nás pozrieť aj východniari z Košíc a tradične aj Lošonci sa dostavili v nadpriemernom počte, bol tu Kokso , Rudo , Maro i obaja Luboví bratia, všetci s rodinami.

 

Objavil sa v našom kolektíve po dlhšej dobe i Otík a celkom si to užíval, zastavil sa aj Janko Kmotorka s párom lezcov, a v sobotu sa ukázal aj Peťo Babič. Janko bol tesne po operácii oka a bol len na prechádzke, Tondo sa neukázal, na jar si zlomil nohu a vyskytli sa nejaké komplikácie.

Naše jadro sa ukázalo v štandardnej zostave, bez nejakých zmien akurát Duško bol asi prvý raz.

Chatu sme tentoraz nemali zajednanú, neskoro som sa rozhýbal, boli tam nejaký postarší chatujúci a neboli s nimi problémy, akurát na táborisku bol karavan a dva stany s nejakými mladými, ale boli v pohode a v sobotu to zabalili.
Moc sa tentoraz neliezlo, bolo tak teplo, že v lome to muselo byť ako na pekáči, tak boli niektorí na Končistej, niektorí boli na Buchlove a viem že aj v nedeľu zaránky boli niektorí liezť v lome. Robila sa skôr kultúra, hrali sa nejaké hry, ale hlavne debatilo sa, spomínalo i plánovalo.

V sobotu sa robil guláš, tentoraz ho mal na starosti Peťo Róža za výdatnej pomoci Majky. Výsledok bol excelentný, dorazili sme ho v nedelu doobeda.

Ľubo už tradične zabezpečil sud piva a pípu, ktorej pri usádzaní suda do potoka povolil zvar, ale izolačka to vyriešila.

Otík bol na hríboch, nestálo to za veľa, ale keď ich robil na vajíčku, bol to nezabudnuteľný zážitok, nevedel som či sa mám smiať, alebo obávať následkov.

Záver sme tradične uzavreli v chate pod Končistou v nedeľu poobede, už poväčšinou nealkoholicky.

Na táborisku už zostali len dva stany, Jančiho a Peťov, keď sme upratovali táborisko tak sme uložili zo päť polienok Peťovi do stanu, však ich doniesol on, pod lavičky, tak aby mu ich niekto nešvihol,

                                                           celkom ho to potýrylo   

 

 

                                              tak hádam na rok zasa toto tuto oné bude

 

                                                                                                                     Ďuro

Záver dobrý, všetko dobré, nuž len aby sme sa o rok zase takto stretli na lúke, pri potoku v Gepniarovej doline.

                          

dsc_0263.jpg

 

                                                                                Ďuro

 

Náhľad fotografií zo zložky Zraz VHT Píly 2013