Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Túlanie krajom Štiavnickým

 

7. 8. 2013

Plánovali sme s Dominikou nejakú dvojdennú turistiku a rozhodli sme sa pre Štiavnicko. Bolo ale tak veľmi teplo, že bolo až riskantné ťahať sa naťažko v tom úpeku, tak sme zmenili plány.

Zaparkovali sme v campe na Hodruši, vytiahli plavky a presunuli sme sa na hrádzu. Neskôr po obede, keď už tak nehycovalo sme vyrazili po zelenej na hadovku a po modrej cez sedlo pod Cukmantlom na Červenú Studňu. Naspäť sme šli po žltej, ale je to nechodené, zle označené a nakoniec sme poblúdili a k jazeru sme prišli z opačnej strany.

Spali sme na hrádzi pod spústou hviezd, trochu pofukovalo a nebolo až tak teplo.

Ráno sme sa okúpali, najedli a vyrazili na Počúvadlo, kde sme nechali auto a vyrazili hore na Sitno. Chodník stúpal, ale nebolo to až také náročné. Hore sú skaly a lezie sa tam. Na rozhľadni sme si dali kafe, niečo pofotili a vyrazili späť. Okúpali sme sa v Počúvadle, najedli sa v miestej reštike a presunuli sa do Svätého Antola, pozrieť si expozíciu v miestnom kaštieli.

Kto tam nebol, tak nech tam ide, stojí to fakt za to. Je to obrovské a fakt je tam kopec zaujímavých vecí, od výstavy paroží až po rôzne druhy tiskovín, spústa nábytku, dobových pecí a iných vystavených exponátov.

Cestou späť sme sa ešte zastavili na Vindšachstskom a na Richňavskom Jazere.

 

 

dscn2207.jpg

                                                                                                                                   Ďuro