Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Slovenský Raj 2013

 

10. - 13. 1. 2013

Už tradične chodíme druhý víkend januárový k Vojtovi na chatu Horský dom na Čingove.

Úvod bol rozpačitý, dorazili sme vo štvrtok podvečer a na chate nikto nebol, len tma a my. Bola to chyba komunikácie, Vojto vyrozumel, že dorazíme v piatok, ale nelenil, skočil do auta a za chvíľu bol tam. Zvítali sme sa a ubytovali.

V piatok sme boli tradične Sokoliu dolinu, Lucia si vyskúšala lezenie aj na Závojovom vodopáde. Niečo sme zajedli na Babkách a cez ústie Suchej Belej sme zišli na Kláštorisko. Je to stále zatvorené, čo nás vôbec neteší. Zostupovali sme dole po modrej, tým hnusným strmým a šmykľavým chodníkom, mačky boli nutné. Na chatu sme dorazili až potme.

Dorazili aj naši spolubývajúci z Banskej Bystrice, tak sme sa zoznámili, večer sa hralo a spievalo, niečo zajedlo i popilo.

Ráno sme vyrazili k ústiu Kyseľa a po žltej, strmým chodníkom na Kláštorisko. Z neho po modrej až skoro na križovatku Kyseľov, kde sme urobili tú žltú slučku s výhľadom na Veľký vodopád. Trvá to asi dvadsať minút a ústi to na tej križovatke. Snehu bolo asi tridsať centimetrov a táto trasa očividne nie je moc chodená.

Zišli sme na Kláštorisko a odtiaľ dole po žltej do ústia Kláštornej Rokliny. Prielomom Hornádu cez Letanovský Mlyn sme sa vrátili na Čingov už potme. Chýbal nám však Víťo s Peťou, podarilo sa im zísť po zelenej z Kláštoriska až na Podlesok, kde si zavolali taxík.

Večer bola zase zábava, trocha sa spievalo i hralo, niektorí až do rána bieleho.

V nedeľu nás prišla pozrieť i domáca pani Ludmila, trochu sme si poklebetili i prebrali známych, kde sú a čo robia, vyrovnali sme sa za ubytovanie, pobalili sme sa, naložili do aut a zahájili návrat.

Zastavili sme sa na salaši za Ružomberkom , museli sme čakať hodnú chvíľu, ale stálo to za to. Varia veľmi chutne a celá porcia aj s polievkou sa pomaly ani nedá zjesť .

                                                                             

video slovenský raj 2013

 

61.-slov.-raj-2013-.jpg

 

 

                                                                      Ďuro