Choď na obsah Choď na menu
 

 

Opäť Malatiná.

 

16. 2. 2013

Oravský bežkársky kalendár pokračuje a na rade bola Malatiná. Nadšenci bežkového lyžovania usporiadali tradičný prechod v dedinke Malatinej zvanej za Dolným Kubínom.

Tentokrát bolo snehu akurát.Iba teplota bola okolo nuly a to my bežkári nemáme veľmi radi. Zle sa triafajú vosky. Janka Plevková o tom niečo vie, ale aj my ostatní.

Po tradičnom zahájení šiškou po bojnicky pampúchom, čajom a zaprezentovaní sme sa vydali na trasu.Tú sme poznali už z prvého razu.

Vosk sme dávali na nulu, teda kto aký mal. No onedlho sme premazávali, potom to už šlo. Prešli sme okolo Veľkého Borového a stúpali sme ku Pajte.

Záľahy snehu zmenili teplotu a znovu podšmykovalo. Ja keďže som mal krúžky na paliciach ideálne na Skalku tak som ich zapichoval aj meter hlboko a dobre som sa pri tom narobil. 

Pri Pajte bolo veselo ako vždy.Tam sme sa stretli aj s Harcegovcami, ktorí boli autobusom. Nechýbal ani miestny klaun Vlado s neodmysliteľnou sirénou.Tú mu miestny mládenci roztáčali o sto šesť.

Nasledovala smyčka okolo vrchu Eliáš a po tom parádny dlhý zjazd po zvážnici a lúkach až po dedinu. Tam sa už šlo po odhrabanej ceste kúsok pešo.

Cesta nás doviedla vedľa kostola pri ktorom sme parkovali.Tam sme nechali lyže a šli sme do kulturáku na tradične dobrú kapustnicu.Znovu nemala chybu.

A to už začínala ženská skupina Grúnik spevom vylepšovať celú akciu. Harmonika, dvoje huslí, basa a veselá chasa nás odprevadila domov.

Myslím ,že naša osádka Ja, Ugy ,Peťo šofér Vladino a tiež Ľubo, Magduš, Janka Plevková a Gabika budeme radi spomínať na dedinku Maľatiná zvanú.

 

 

img_6743.jpg

                                                                                Jozef P.