Choď na obsah Choď na menu
 

 
 
 
Finanzieri a presun k moru
 
 
 
 

 

19. 8. 2013
V pondelok vedúci naplánoval ferratu s menom Finanzieri.
Nasledoval presun do alpskej dedinky s menom Alba. Lanovkou za 8 eur sme sa vyviezli do výšky 2152 m. Odtiaľ sme sa za pol hodinku dostali pod začiatok ferraty pomenovanou Finanzieri.
Ferrata s prevýšenim 575 m  vedie na vrchol Colac. Zo začiatku postupuje zľahka no postupne v strede naberala na vážnosti, ale rebríky v kolmom komíne to istili. Na vrchole sme sa vytešovali ešte z pekných výhľadov. Zostup bol tiež istený, lebo terén bol strmý, miestami suťový. Keďže zostup sme zmenili až neskôr a spiatočný lístok na lanovku  sme nemali, šli sme po zjazdovke pešo ako na lyžiach.
Po príchode a malej porade sme zvolili smer more. Počasie sa malo pokaziť, plavky boli pribalené a už bolo rozhodnuté pre Caorle.
Nasledoval presun, zástavka v supermarkete na doplnenie chleba ovocia a pod. Našli sme camp SANTA MARGHERITA 160 krokov od mora. Po vybavení formalít nám šéf ukázal miesto pre stany. Po postavení stanov sme sa šli ešte kúpať do mora, nech to využijeme, keď už sme tam.
Nad morom sa už hlásila búrka. Sotva sme sa stačili vrátiť a už to začalo. Vliezli sme do stanov a lialo ako pri mori....no i do nášho stanu zatekalo a zatekalo.
Pršalo ako predpovedali. Celé dopoludnie. Popoludní som vyžmýkal spodok spacáku a dúfal som, že už pršať nebude. Potom nasledovala KPČ. Doobeda sme boli na pláži i na móle. Fučalo statočne. Prešli sme mesto aj historickú časť a večer bolo kúpanie. Nával tam nebol, ale dalo sa.

 

                                                                                

p1080306.jpg 
 
Jožko Priehoda