Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

MT. Cristallo

 

 

V piatok 16. 8. 2013

Keďže sme šli na lanovku pod M. Cristllom mali sme chvíľu čas, spočítal som časy ktoré by sme potrebovali pre 2. variant. Vyšlo mi,že takto zvolený časový variant nie je dobrý. Poslednú lanovku by sme nijako nestihli a zostup 1300 m preníženia po skoro celodennej ferrate by nebolo to pravé orechové. Tak sme sa pridali k ostatným a bolo to zaujímavé.

Zviezli sme sa lanovkou vyrobenou pri príležitosti OH v roku 1956. Sme jeden ročník. Ferrata Marino Bianchi začala priamo od Rif. Lorenzi v 3000 m.n.m. Štyri hodiny hore a dole. Ale aj skôr, záleží od množstva záujemcov. Zaujímavá ferratka s peknými výhľadmi, pokiaľ nie je občasná  hmla, akú sme chytili aj my. Ale ináč paráda, výška skoro ako Mt.Cristallo - 3216 m.

Boli sme pozrieť aj na opačnú stranu, kde končí ferrata Ivona Dibona. Je tam lavička medzi dvoma piliermi na lanách. Natáčali tam film Cliffhanger zo Sylvestrom Stallonom.Tak sme si ju vyskúšali. No a potom už len cesta dolu vo vajíčkach lanovky. Málokomu sa podarí zastaviť lanovku, ale mne sa to podarilo.Z kabínok sa vyskakuje za jazdy. Tak som sa pripravil, vyskočil Peťo Roža tiež , len moja pracka na ruksaku sa zasekla o drevenú lavičku.Nie a nie ju vybrať, tak som kopíroval chod kabínky až napokon obsluha vypla celý kolos. A bolo potom poznámok....

                                                                                 

 

Video z Monte Cristalla

 

20130816102157--1-.jpg

 
Jožko Priehoda