Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Delle Trinche

 

 

Nedeľa 18.8. 2013.

Prebudili sme sa do pekného rána hoci večer tomu nenasvedčoval. Vedúci vybral ferratu Delle Trince. Tento nevýrazný hrebeň oddeľuje masív Marmolády od dedinky Araba. Odtiaľ vychadzajú lanovky na hrebeň Bec de Mesdi /2727 m/ v ktorom sa nachádza aj naša ferrata.

Po prudkom výšľape sme sa dostali k vrcholovej časti z Araby. Okrem nás tam boli aj skutoční somári. Asi robia na nich vynášky. Po krátkej pauze sme sa dostali pod nástup na ferratu. Začiatok bol ťažší, ale potom to už šlo. Magdi zo Zuzkou to otočili, ale potom na vhodnom mieste sa pripojili. Majka sa zamotala na tom "najlepšom mieste" ale bravúrne to zvládla. Cesta bola miestami na hrebienkoch vdušnejšia, ale pekná.Výhľady parádne. Marmoláda ako na dlani po celý čas. Ferrata zľahka pokračovala ďaľej, hoci trochu neskôr Ľubo povedal, že sme mali odbočiť, čiže ferratu prerušiť. Kúsok sme teda ešte potiahli, no došli sme na začiatok ďalšej feraty. Ale tú sme už nezačali.

Zostupovali sme dolu suťoviskovým kuloárikom a zrazu z vrchu padala prilba a bum vedľa mňa. A reku budem mať dve, ale z vrcholu už nejaký týpek vykrikoval. Ukázal som mu kde mu ju položím a ďalší sa už valil dolu ako nezabrzdený tank. Naši ledva odskakovali pred kameňmi, ktoré tento drúk spúšťal. 

Ďalej sme sa nejako svištími chodníkmi - iné tam neboli, dostali na hlavný chodník, ktorým a jednou skratkou sme prišli ku priehrade. Potom sme sa okolo priehrady na sedle Lago Fedaia dostali k autu. Tu bol trochu problém s imobilizerom. Po niekoľkých telefonátoch sa to vyriešilo a mohli sme sa vrátiť do campu a oddychovať pri večeri a pivku. Zaplatili sme za camp, lebo ráno odchádzame.                  

                    

 

img_8494.jpg

 
Jožko Priehoda