Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Skalka prvá roku 2012

 

Skalka štvrtá tejto sezony a zároveň prvá roku 2012.
 

8. 1. 2012

Šiel som svojim autom s Jankou a duom Mirov, druhým autom šiel Jožko, Ľubo, Milka, Magda a Ugy. Vyrážali sme netradične skoro, lebo deň predtým tam bol nával, autá stáli aj dole.
V Žiari bolo klzisko a na odbočke sme šli šmykom stále rovno. Jožka sme stihli varovať. Cesta na Skalku bola neupravená, neposypaná a dosť to vozilo, pluh sme stretli v kopci - už išiel zhora, ako sa tam dostal neviem, lebo hore to odhrnuté nebolo.
 
Ľubo s partiou bol v deň predtým južný okruh cez hostinec a tak si na dnes dohodli severný. My sme nechceli trhať partu a pridali sme sa k nim. Keď že sme plánovali pôvodne južný, vyrazili sme naľahko, bez čaju a desiaty, čo sme veru aj nakoniec obanovali.
 
Sneh bol sypký, ťažší, mazali sme modrým a dosť to lepilo. Na zjazdovke fučalo, neskôr vyšlo aj slniečko. Všetko okolo bolo zavalené snehom, trasy neboli vyratrakované, len stopa bola urobená. V tiahlom zjazde som šiel prvý, na nestabilnom podklade sa mi bežka preborila a urobil som tam nádherný obrovský kráter.
 
Dole pri horárni sa desiatovalo, tí čo nemali čo, vyrazili dopredu. Skratka nebola prejdená a tak sme šli po dlhej dobe celý okruh. Bolo to nekonečné. Miro dva stál na bežkách druhý raz v živote a veru dostal zabrať, vlastne nielen on, ja som bol po nočnej, Janka tejto sezóny tiež prvý raz na bežkách a z Mira prvého nás aj uši boleli.
 
Skončili sme v Limbe, Mirovia si capli hneď po dve pivá, ja len nealko a k tomu nejaké kalórie vo forme obeda.  Ostatní dorazili asi po pol hodine.

Vyrážali sme tiež v predstihu  a doma sme boli už okolo štvrtej.

Po dlhej dobe to bola zase turistika na bežkách, v panenskom snehu, žiadne ratraky, žiadne rýchlokorčulovanie, ani davy na trati. Neviem ako ostatní, ale mne sa to páčilo.

 p1011681.jpg

                                                                                                                          devil

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Skalka prvá roku 2012 foto