Choď na obsah Choď na menu
 

 
 
ZRAZ VHT  - Píly 2011

 

 

16. 6. 2011

Ako skoro každý rok, stretli sme sa v polke júna na bývalom táborisku na Pílach v Gepniarovej doline na zraze vysokohorských turistov.

Hoci predpoveď počasia nebola moc priaznivá bola účasť veľmi dobrá. Prišlo hodne priateľov z Lošonca a aj zopár lezcov. Mala byť aj chatka, ale na poslednú chvíľu to padlo.

Prichádzalo sa v piatok poobede a stanový tábor sa pekne rozrastal. Ľubica poslala kotlík plný čerešní,  donieslo sa drevo, založil sa oheň, narazil sa sud a zábava mohla začať. Noc bola suchá, teplá a nepršalo ani v sobotu cez deň.

Poniektorí šli liezť do lomu, niekto šiel na turistiku, Kokso sa pripravoval na varenie fazuľovice, doniesol si k tomu aj kotlinu, hral sa s tým cele popoludnie, ale výsledok bol excelentný. Zbehli sme aj na salaš a kúpili ovčí syr, bol výborný, tak sme si zajednali aj na nedeľu.

Peťo Babič oslavoval päťdesiatku, tak sme mu všetci potriasli rukou a popriali zdravie a úspech.

Jarko s bratom natiahli plachtu, že pre istotu a keď začalo pršať stiahli sme sa pod ňu. Zábava bola bujará a pretiahla sa hlboko do noci, ani dážď ju nedokázal pokaziť.

V nedeľu nad ránom ušiel Paľko s priateľkou domov, ich stan evidentne na taký dážď ešte nedozrel a boli celí mokrí.

Nás zobudilo slniečko. Všade bolo mokro, len my sme mali suchoty. Spravili sa raňajky, niekto šiel liezť, ale väčšina už len relaxovala.

Ja som zbehol na hríby a doniesol som kuriatka a zopár dubáčikov. Väčšinou sa sušili stany, niečo opekalo, dorazilo pivo a balilo.

Okolo obeda sa spoločnosť začala rozchádzať a bolo po zraze.  

                                Ďuro

0.jpg