Choď na obsah Choď na menu
 

 

 
Netradične - VRŠATEC
 
 
 
25. 6. 2011
Sú miesta, kde chodíme často lebo tie miesta máme radi a sú miesta, kde chodíme menej, lebo kvôli tým prvým neostáva na ne čas. Tak to bolo aj s Vršatcom. Dlhé roky som sa naň díval, keď som jazdil na Považie ku svokre. Až teraz sa mu ušlo našej a teda aj mojej návštevy.
 
Keďže Alica po porade s Gabikou odmietla, vymenila ju Evka Gregorka, Majka, Ľubo, Milka a ja sme naplnili auto a šli.
 
Podľa mapy bol vyznačený okruh okolo Vršateckých brál, tak to bolo jasné. Ľubo ete navrhol miesto nástupu kvôli výške a mohli sme vyraziť. Keďže to nebola trasa na celý deň, tak ma napadlo, že by sme si to mohli nejako spestriť.
 
Prechádzali sme pekným krajom Bielych Karpát. Viedol tadiaľ aj náučný chodník, tak sme sa trochu podučili, že sa tam venujú zachovaniu odrôd starých jabloní, sliviek a iného ovocia, aké chranené rastliny tam rastú a tak ďalej, až sme sa dostali na kopec Chmeľová vysoký 927 m s pekným výhľadom na západnú stranu. Tam sme našli perfektné veľké ohnisko a keďže bol čas obeda, vytiahol som to spestrenie dňa.
 
Každému kus slaninky, Majke špekačku, aj pivko bolo i domácô. Nastala všeobecná spokojnosť. Urobili sme oheň a už sa opekalo.
 
Po obede sme pokračovali ďalej. Okolo chaty Vršatec prefárali sme zrúcaninu hradu a krajom Vršateckeho Podhradia sme sa vrátili do Červeného Kameňa.
 
Tradične po návšteve pivného stánku sme pokračovali na ceste domov. Tak sme sa zasa raz neplánovane pozreli do iného kúta Slovenska.
 
                                                                           Horám zdar!                J.P.
 

Náhľad fotografií zo zložky Vršatec