Choď na obsah Choď na menu
 

 
 
Snežienkový Čierný vrch.
 

10. 4. 2011

Jar sa pomaly natláča aj do našich okresných kopcov a tak sa každoročne  turistické oddiely stretávajú na Čiernom vrchu zo severu posiatom snežienkami.

Bolo to tak aj v nedeľu 10-tého apríla 2011. Organizovali to turisti z Rudnianskej Lehoty už s novým predsedom p.Pánisom, ktorý sa aj patrične zviditeľnoval s gazdovskou slivovicou.

My sme sa rozhodli až v sobotu večer , záujem bol malý. No Ugy nesklamal. No na vrchole boli už nadšenci okrem iných z TJ Hornej Nitry, Mestkeho klubu, spomínaní Rudnolehoťanci, Liešťanci i turisti z Bánoviec.

Počasie bolo pekné, výhľady ďaľeké,  slivovica vraj dobrá. Pôvodne sme chceli spraviť okruh cez Havraniu skalu no akosi sme nenašli nevýraznú odbočku a tak sme pokračovali ďalej po červenej. Nakoniec sme to švihli vľavo do doliny kde sme narazili na peknú zvážnicu vhodnú na bežky aj bicykel a tá nás doviedla do Rudnianskej Lehoty.

Na zjazdovke sme sa rozišli s Ugym a P.Róžom, ktorý mal auto v dedine. Ja s Milkou sme sa predierali cez domáce krkaháje a nejaké dvory a boli sme na hlavnej ceste. Tam sme sa stretli zo Šulkou, ktorú sme aj kamoškou vzali do PD. Cestou sme prebrali zimnú časť VHT a pekný deň bol za nami.

 
                                                                                                Jozef P.
 

Náhľad fotografií zo zložky Čierny vrch 2011