Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Oravská Lesná bežky

 

 

  12. 3. 2011

  Po nezdarenej regionálnej akcii kvôli snehu v Malatinej, sme sa zúčastnili podobnej a to Horizont Erdútky VII. ročník v Oravskej Lesnej 12. 3. 2011. Boli sme tam pred dvomi rokmi, zapáčilo sa nám tam a tak sme chceli tento región navštíviť znovu. Pred rokom sa mi nepodarilo zistiť dátum konania a tak sme neboli.

  Ráno o šiestej sme naplnili 2 autá. S Ľubom sme šli ja, Milka, Chlpek a Ugy. S Vilkom Alenka, Malina, Čuli a E.Gregorová. Kvôli obchádzke v Párnici sme cez Ružomberok prišli na prezentáciu o pol deviatej.

  Pretože na južných svahoch v dedine nebolo snehu a lyže sa prenášali, tak sme to sekli krížom ku sedačke. Je dobre, že sa človek už po druhom raze vyzná v teréne. Z hrebeňa sme sa pustili na dolnú stanicu sedačky, kde bolo občerstvenie vo forme čaju, rumu a šišiek, po bojnicky - pampúchov.

  Evka Gregorová po nejakom kilometri chytila asi trávu, sekla na zem a odnieslo to koleno. Tak sa pomotala okolo občerstvovačky a vyviezla sa tak, ako aj mi sedačkou späť na hrebeň, čo bolo v cene prezentačného a vrátila sa do dediny.

  My se pokračovali ďalej po trati železničky. Predvlani sme ani skoro nevedeli, že sú tam koľaje, no teraz už tam sneh na nich nebol.Odtiaľ sme vystúpali znova na hrebeň ktorým sme sa dostali k ďalšej občerstvovacej stanici, ktorá bola pri novej ceste medzi Oravou a Kysucami.

  Stretli sme sa tam aj s Pavlom Brisom, hlavným organizátorom týchto akcií. Zisťovali sme prečo sa neuskutočnil Zimný zraz v Oravskej Lesnej. Bol veľmi sklamaný z prístupu KST v Bratislave a s bývalými funkcionármi. Najskôr im sľúbili finančnú pomoc, ale z tejto nič nebolo.

  Ďalej sme pokračovali po kraji lesa a peknými lúkami s výhľadmi na Oravskú Lesnú až do dediny. Posledný úsek,  ktorý bol na slnečnej strane bol už takmer bez snehu, ale dobre zaviate priekopy si ešte udržali zásoby snehu a tie sme využili. 

  V kultúrnom dome nás už čakalo záverečné občerstvenie, stretnutia zo známymi zo zrazov a dobrá nálada. Pivko, vínko a pár pesničiek ukončili asi záver bežeckej lyžovačky tejto zimy.

  Naspäť sme šli cez Kysuce, kde sme sa zastavili v Starej Bystrici pri peknom slovenskom orloji na vynovenom námestí.Tak skončila ďalšia pekná akcia na bežkách.

Tak Alicka a ostatní neváhajte......

 
                     

dscf1169.jpg

                                                                                                                                                                  Jozef P.